Mainos

UM: Suomalaisturistien lomakohteet Egyptissä yhä turvallisia

Egyptissä puhjenneiden levottomuuksien takia ulkoministeriö on kehottanut tänään suomalaisia välttämään matkustamista Egyptin kaupunkeihin. Punaisenmeren ja Etelä-Siinain turistikohteissa oleskelun katsotaan yhä olevan turvallista.

Matkatoimistojen mukaan suomalaisturisteja on Egyptissä tällä hetkellä parisensataa. He lomailevat Punaisenmeren turistikohteissa. Matkatoimistot eivät ole toistaiseksi varautuneet tuomaan asiakkaitaan kotiin etuajassa, eikä tulevia matkoja ole peruttu.

Finnmatkoilla on Hurghadan turistialueella tällä hetkellä 135 asiakasta ja Tjäreborgilla sata.

– Lomakohteissa on ollut rauhallista. Retkiä Kairoon on levottomuuksien takia peruttu, mutta näiden tietojen perusteella muihin muutoksiin ei ole syytä, kertoo tiedottaja Salla Salo Finnmatkoilta.

Aurinkomatkat aloittaa vuoden lomamatkansa Egyptiin vasta lokakuussa. Yhtiön mukaan omatoimimatkaajat eivät ole ostaneet sen kautta lentolippuja Egyptin kaupunkeihin lähiaikoina.

Ulkoministeriön mukaan turvallisuustilanne erityisesti Kairossa on erittäin epävakaa. Myös Aleksandriaan ja muihin kaupunkeihin sekä Siinain niemimaalle matkustamista tulee välttää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.