Ulkopuoliset täytöt

Joka Kodin Asuntomarkkinat seuraa syksyllä 2001 ja keväällä 2002 MTV3:n Jyrki-ohjelmasta tutun Olli Oikarisen omakotitalohanketta. Talo tehdään rakennuttajansa mukaiseksi ja näköiseksi, mutta oppi ja kokemukset sopivat jokaiselle rakentajalle - varsinkin kun opettajana toimii itse Remontti-Reiska.

Ulkopuolisissa täytöissä on olennaista se, että käytetyn maa-aineksen on oltava hyvin vettä läpäisevää. Vain silloin vesi päätyy sinne minne kuuluukin - salaojiin Ollin tontille valittiin hienoa sepeliä, josta ns. nolla-aines on seulottu pois.

Paras vaihtoehto on lekasora, sillä se toimii samalla myös lämmöneristeenä. Ollin seiniä vasten pantiin tätä tarkoitusta varten styroksilevyt.

Täytöt olisi tietysti helpoin tehdä sulan maan aikaan, mutta käy se talvellakin. Silloin on vain pidettävä huoli siitä, ettei kuoppiin jää lunta: kun se sulaa, seurauksena on maan painuminen kasaan. Ja oli vuodenaika mikä hyvänsä, kaikki eloperäinen aines on poistettava: laudanpätkät, risut... mikään ei saa jäädä pohjalle mätänemään.

Jos täyttöihin jostain syystä käytetään hienompaa ja karkeampaa ainetta kerroksittain, niiden välille voi halutessaan laittaa suodatinkankaan estämään hienomman aineksen valumista karkeamman sekaan. Välttämätöntä tämä ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja