Ulkoministeri Valtonen MTV:lle: Kumppanimaissa oli huolta Suomen rasismikohuista, mutta tilanne on nyt muuttunut

Ulkoministeri Valtonen sai ulkomailta kyselyjä hallituksen rasismikohusta – "Suomessa on valtavasti ennakkoluuloja ja rasismia" 1:37
Ulkoministeri Valtonen sai ulkomailta kyselyjä hallituksen rasismikohusta – "Suomessa on valtavasti ennakkoluuloja ja rasismia"

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) myöntää, että ulkomaiset kollegat kyselivät häneltä Suomen tilanteesta rasismikohuihin liittyen.

– Kyllä kesällä siitä kyseltiin, koska aika useinhan kansainvälinen media nostaa otsikoihin semmoisia asioita, jotka meillä täällä itsellämme on otsikoissa. Kun nämä nyt eivät olleet niin kauhean myönteisiä asioita, niin on käyty jonkin verran keskusteluja, mutta ei mitenkään määrättömän paljon. Tämä on hiljentynyt hyvin voimakkaasti tässä elokuun aikana jo, sanoo Valtonen MTV:n Uutisextrassa.

Ulkoministeri Valtonen sanoo, että uuden hallituksen aloittaessa kumppanimaat ovat luonnollisesti erittäin kiinnostuneita siitä, painottaako uusi hallitus eri asioita esimerkiksi EU- tai ulkopolitiikassa. Hänen mukaansa EU-kumppanimaissa on ollut vähintään yhtä paljon huolta Suomen talousluvuista kuin rasismikohuista.

Valtosen sanoo pitävänsä sinänsä erittäin hyvänä, että rasismista on keskusteltu Suomessa. 

Valtosen mukaan Suomen maakuva on yhä erittäin vahva, siellä missä sitä on.

– Täytyy muistaa, että monessa maailman maassa Suomesta ei juuri tiedetä mitään muuta kuin se, että täällä on kylmää, sanoo Valtonen MTV:n Uutisextrassa.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi runsas viikko sitten, että hänen omien kansainvälisten yhteyksiensä kanssa Suomen rasismikohut tai niiden vaikutus Suomi-kuvaan eivät ole tulleet esiin.

Lue myös:

    Uusimmat