Ulkomaalaiskaksikolle yli 4 vuotta vankeutta suunnitelmallisesta murtoaallosta

Espoon käräjäoikeus on tuominnut vankilaan kaksi miestä kolme viikkoa kestäneestä asuntomurtosarjasta. Pokeuden mukaa ulkomaalainen mieskaksikko oli tullut Suomen varta vasten rikoksia tekemään.

Syyttäjä vaati kaksikolle 7 vuoden rangaistuksia 69 murrosta tai murtoyrityksestä. Käräjäoikeus katsoi miehet syyllisiksi liki kaikkiin syytekohtiin, joista suurin osa oli törkeitä varkauksia.

Nehat Tushalle, 39, tuomittiin 4 vuotta 8 kuukautta vankeutta. Ibraim Kamberin, 41, rangaistus oli 4 vuotta 4 kuukautta.

Oikeus kiinnitti huomiota siihen, että miehet tekivät lyhyen Suomessa olonsa aikana 60 rikosta.

– Vastaajat ovat syyttäjän esittämin tavoin tulleet Suomeen yksinomaan tekemään rikoksia. Rikokset ovat häikäilemättömästi kohdistuneet asuttuihin asuntoihin. Edelleen vastaajat ovat tehneet rikoksia suunnitelmallisesti, oikeus perusteli.

Oikeus alensi toisen miehen rangaistusta, koska hän auttoi rikosten selvittämisessä. Oikeus antoi arvoa sillekin, etteivät miehet sotkeneet asuntoja tai vahingoittaneet omaisuutta enempää kuin murtautuminen edellytti.

Vankeusrangaistusten lisäksi miehet tuomittiin maksamaan noin 200 000 euron korvaukset. Anastetut korut, rahat ja muu omaisuus jäivät pääosin kateisiin.

Asuntomurrot tapahtuivat viime vuoden marras-joulukuussa Etelä-Suomessa.  

Lue myös:

    Uusimmat