Ulkomaalaiset ahdingossa Venäjällä: Ilman venäläistä koronarokotetta ei pääse ravintoloihin, museoihin tai kulttuuritapahtumiin

Venäjällä alkaa maanlaajuinen palkallinen koronantorjuntaloma 12:09
Venäjällä on 30. lokakuuta - 7.marraskuuta palkallinen koronantorjuntaloma, jolloin moni paikka laittaa ovensa säppiin.

Ne Venäjän ja muiden maiden kansalaiset, jotka ovat saaneet muun kuin Sputnik-koronarokotteen, eivät voi käydä museoissa, teattereissa tai ravintoloissa.

Näin totesi eilen Pietarin terveyskomitean johtaja Dmitri Lisovec Pietari-televisiokanavan suorassa lähetyksessä. Asiasta on uutisoinut myös muun muassa uutistoimisto Ria Novosti.

– Tällä hetkellä yhtäkään ulkomaisista koronarokotteista ei ole Venäjällä rekisteröity, Lisovec totesi.

Mikäli on jo saanut ulkomaisen koronarokotteen, terveyskomitean johtaja kehottaa odottamaan puoli vuotta ja sen jälkeen ottamaan venäläisen rokotteen. Silloin voi hänen mukaansa "jatkaa normaalia elämää". Mikä tahansa ulkomaisen rokotteen ottanut lasketaan Venäjällä rokottamattomaksi, jolloin ei saa QR-koodia.

Hotelli ja take away -ruoka

Venäjälle saapuneet turistit ovat siis tällä hetkellä loukussa hotelleissan ja voivat korkeintaan käydä kävelyllä tai kaupassa, kertoo Gazeta.ru.

Amerikkalainen Ethan saapui Venäjälle vaimoineen vähän ennen kuin kovemmat koronatoimet otettiin käyttöön. Hän pitää systeemiä epäreiluna. Nyt amerikkalaispari tilaa ruoat hotellilleen ja käy välillä kävelyllä. Samanlainen tarina on myös venäläismedian haastattelemalla briteistä saapuneella Paulalla.

– Harmittaa, että olen tuhlannut täällä aikaani, kun mihinkään ei voi mennä, Paula kommentoi Gazeta.ru:lle.

Hälyttävä koronatilanne

Koronatilanne Venäjällä on erittäin huono. Eilen uusia koronakuolemia ilmoitettiin olevan  1 178, eikä luku ole mikään poikkeus. Viimeisen viikon aikana koronakuolemia on ollut itänaapurissa tasaisesti yli tuhat. 

Venäläisasiantuntijoiden mukaan yhtenä syynä nousuun ampaisseille kuolinluvuille on ylikuormittuneen terveydenhuoltojärjestelmän lisäksi kehno rokotuskattavuus. Vain alle 40 prosenttia venäläisistä on ottanut koronavirusrokotteen. Ihmisiä on yritetty kannustaa rokotettaviksi erilaisin keinoin, kuten asuntojen arvontoihin osallistumisella. Ria Novostin mukaan koronarokotteen ottaneiden kesken arvotaan asuntoja.

Venäjällä päätettiin pitää huonon koronatilanteen vuoksi maanlaajuinen palkallinen koronantorjuntaloma 30.10.–7.11. Hyvä tarkoitus sosiaalisesta eristäytymistä näyttää kuitenkin epäonnistuvan, sillä suuri joukko venäläisiä on käyttänyt ylimääräiset vapaat hyväkseen ja suunnannut matkalle ulkomaille.

Lue myös:

    Uusimmat