Ukrainassa taisteleva maailmanmestari raivostui venäläisurheilijoita tukeneille supertähdille: "En ole lainkaan pahoillani siitä"

Ampumahiihdon maailmanmestari Dmitro Pidrutshni on hermostunut ranskalaisiin Fourcaden veljeksiin. Jo uransa lopettaneet Fourcadet ovat kritisoineet venäläisten sulkemista kansainvälisten kilpailuiden ulkopuolelle, mikä ei saa Ukrainassa maataan aseellisesti puolustavan Pidrutshnin ymmärrystä.

Ukrainalainen Dmitro Pidrutshni keskeytti kilpailukautensa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Vuonna 2019 maailmanmestaruuden voittanut Pidrutshni liittyi kotimaassaan Ternopilin alueellisiin puolustusjoukkoihin auttaakseen taistelussa venäläisiä hyökkääjiä vastaan.

Nyt Ukrainassa sotiva Pidrutshni on hermostunut entisiin kilpakumppaneihinsä, ranskalaisiin Martin ja Simon Fourcadeen, jotka ovat puolustaneet venäläisurheilijoiden oikeutta osallistua kilpailuihin.

– Minusta venäläisurheilijoiden sulkeminen ei ollut hyvä päätös, Ranskan juniorijoukkueen valmentajana toimiva Simon Fourcade sanoi venäläiselle MatchTV:lle.

Martin Fourcade puolestaan julkaisi Aftonbladetin mukaan venäläisurheilijoiden kilpailuista ulos sulkemisen jälkeen Instagramin tarinat-osiossa tekstin, jossa kirjoitti "sydämensä olevan venäläisten ystävien luona".

Pidrutshnilta ei ymmärrystä ranskalaismestareille herunut. Hän julkaisi Instagram-tilillään tulikivenkatkuisen päivityksen.

– Eilinen Simon Fourcaden haastattelu sai minut raivoihini, Pidrutshni aloitti.

– Toivon, etteivät lapsenne joudu koskaan samanlaiseen kärsimykseen kuin ukrainalaiset lapset. Lapset joutuvat lähtemään kodeistaan, kuuntelemaan pommien räjähdyksiä, katselemaan äitiensä joutuvan raiskatuksi ja lähisukulaistensa tapetuiksi.

Viisinkertainen olympiavoittaja ja 13-kertainen maailmanmestari Martin Fourcade lopetti uransa keväällä 2020. MM-tasolla mitaleita, mukaan lukien yhden viestikullan kerännyt Simon Fourcade puolestaan keväällä 2019. 

Martin Fourcade on tätä nykyä Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomission jäsen.

Pidrutshni ihmettelee, miksei Fourcade ole julkisesti tuominnut Venäjän sotatoimia.

– Miten voit sanoa, että urheilu ja politiikka eivät ole yhteydessä, kun aktiiviurheilijat edustavat Moskovassa konsertissa Z-kirjain vaatteissaan? Urheilu on aina ollut osa valtioiden markkinointikoneistoa.

Pidrutshnin mukaan vain yksi venäläisurheilija on ollut häneen yhteydessä sotatoimien alkamisen jälkeen.

– Venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden vaikeneminen tarkoittaa sitä, että he tukevat sotaa. En ole lainkaan pahoillani siitä, että heidät on suljettu kansainvälisistä kilpailuista.

Lue myös:

    Uusimmat