Ukrainan sota-alueella käynyt toimittaja: jopa 200 lasta vakavasti haavoittunut tai kuollut – "Kasvavat aika erilaisessa todellisuudessa kuin täällä meillä"

7:07
Katso videolta koko Kimmo Ohtosen haastattelu.

Vuonna 2014 Ukrainassa alkanut sota on edelleen käynnissä. Toimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen kertoi MTV:n Uutisaamussa matkastaan alueelle.

Ukrainassa käynnissä olevan sodan osapuolet ovat Venäjän tukemat separatistit ja Ukrainan valtio. Toimittaja Kimmo Ohtonen matkusti Itä-Ukrainaan Unicefin avustamana ja todisti paikalla olevien ihmisten hätää.

Turvallisuussyistä matka piti suunnitella tarkasti, sillä paikka on edelleen sota-aluetta. Ohtosen mukaan Itä-Ukrainan alue on yksi maailman miinoitetuista alueista.

– Kaikkialla missä menimme, niin maanteiden ja teiden ympärillä kuin myös pelloilla, oli pääkallojen kuvia, jotka varoittavat miinoista.

Ohtosen tietojen mukaan paikalla on loukkaantunut siviilejä ja jopa yli 200 lasta on vakavasti haavoittunut tai kuollut.

"Lapset kasvavat aika erilaisessa todellisuudessa"

Ohtonen kuuluttaa haastattelussa perusturvallisuuden perään.

– Olemme kuitenkin Euroopassa ja elämme vuotta 2020, niin kuinka vaarallista se elämä lapselle on.

Ohtonen kertoo keväällä kuulleensa paikan päällä jysähdyksiä useita kertoja päivittäin.

Eräs paikalla asuva äiti kertoi Ohtoselle, kuinka hän joutuu opettamaan lapsilleen sodasta pienestä pitäen.

– He joutuvat lapsille opettamaan, miten lähellä ohjukset ja tulitaistelu ovat äänestä päätellen. He oppivat, pitääkö mennä kellariin suojaan vai onko ok olla pihalla. Lapset kasvavat aika erilaisessa todellisuudessa, kuin täällä meillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja