Ukrainan SBU murhasi Venäjälle loikanneen ex-kansanedustajan Moskovassa – "Sama kohtalo odottaa muitakin"

Ukrainan sotilastiedustelun pomon vaimo yritettiin myrkyttää – Venäjän televisiossa naureskeltiin 3:13
Ukrainan sotilastiedustelun pomon vaimo yritettiin myrkyttää – Venäjän televisiossa naureskeltiin

Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on vastuussa venäläismielisen ukrainalaispoliitikon Illja Kyvan kuolemasta, uutisoi Kyiv Post. Entinen ukrainalainen kansanedustaja ammuttiin kuoliaaksi Moskovassa keskiviikkona.

Kyiv Postin lähteiden mukaan Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU eliminoi Venäjälle sodan alettua loikanneen Kyvan. Mies toimi aiemmin venäläismielisen, sittemmin kielletyn, puolueen kansanedustajana.

Kyiv Postin lähde turvallisuuspalvelussa kuvaa tapettua Kyvaa petturiksi, Venäjän propagandan levittäjäksi ja Venäjän kätyriksi.

Venäjän medioissa olleiden tietojen mukaan Kyvan ruumis löydettiin Moskovan lähiössä sijaitsevasta talosta. 

"Oikeutta"

Myös Ukrainan sotilastiedustelun HUR:n edustaja Andriy Yusov on vahvistanut petturin kuoleman ja kuvaa tapahtunutta oikeuden toteutumiseksi.

– Sama kohtalo odottaa muitakin Ukrainan pettäneitä.

Illja Kyvan poistui Ukrainasta juuri ennen Venäjän hyökkäyksen alkua lomamatkan varjolla. Myöhemmin hän vahvisti oleskelevansa Venäjällä. 

Mies esiintyi myös säännöllisesti venäläisissä televisio-ohjelmissa levittäen Venäjän propagandaa.

Entinen kansanedustaja muun muassa kehotti Ukrainaa antautumaan. Kyva väitti Venäjältä käsin Ukrainan olevan länsimaiden orjuuttamana ja natsisimin riivaama maa, jolla ei ole tulevaisuutta.

Lisäksi Illja Kyva oli kutsunut Venäjän hyökkäystä ”tarpeelliseksi vapauttamiseksi”. Hänet oli tuomittu Ukrainassa poissaolevana maanpetoksesta 14 vuoden vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat