Ukrainan rikkain mies lupaa rakentaa Mariupolin entiselleen sodan loputtua

Ukrainan poliisi kerää todisteita Venäjän armeijan tekemistä raiskauksista 1:36
MTV Ukrainassa: Poliisi kerää todisteita Venäjän armeijan tekemistä raiskauksista

Ukrainan rikkain mies, oligarkki Rinat Ahmetov, uhoaa rakentavansa piiritetyn Mariupolin satamakaupungin entiselleen, kun sota on päättynyt, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ahmetovilla on kaupungissa kaksi laajaa terästehdasta.

– Mariupol on kansainvälinen tragedia ja kansainvälinen esimerkki sankaruudesta. Minulle Mariupol on ja tulee aina olemaan ukrainalainen kaupunki, Ahmetov kertoo Reutersille.

Ylisti Zelenskyitä, joka aiemmin epäili oligarkkia käytettävän vallankaappaukseen

Ahmetovin Metinvest-yritys julisti eilen, ettei tule koskaan toimimaan Venäjän miehityksen alla.

Haastattelussaan hän myös ylisti maan presidentti Volodymyr Zelenskyin "intohimoa ja ammattimaisuutta".

Tämä on huomionarvoista, koska vielä viime vuonna miesten välit kylmenivät, kun Zelenskyi kertoi, että juonittelijat suunnittelevat hänen ja hallintonsa syrjäyttämistään vallasta Ahmetoviakin hyväksikäyttäen. Ahmetov kiisti väitteet, kuvaillen niitä täydeksi valheeksi.

Venäjän toimet "tekivät kovemmaksi ja vahvemmaksi"

Ennen Krimin valtausta ja Itä-Ukrainan miehitystä vuonna 2014 Ahmetovin omaisuus oli Forbesin mukaan runsaat 14 miljardia euroa. Nyt se on lehden arvion mukaan noin 3,6 miljardia.

– Meille sota syttyi vuonna 2014. Menetimme kaikki varamme sekä Krimillä että väliaikaisesti miehitetyllä Donbassin aluella. Menetimme liiketoimintamme, mutta se on tehnyt meidät kovemmiksi ja vahvemmiksi, Ahmatov sanoo.

Ahmetov kertoo olevansa vakuuttunut siitä, että hänen liiketoimintansa tulee näyttelemään keskeistä roolia maan jälleenrakennuksessa.

– Uskon, että tulemme rakentamaan vapaan, eurooppalaisen, demokraattisen ja menestyksekkään Ukrainan voitettuamme tämän sodan, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat