Ukrainan presidentti Zelenskyi MTV:lle: Toivomme edelleen Suomelta Horneteja

Zelenskyi MTV Uutisille: Toivomme yhä Suomelta Hornet-hävittäjiä 1:24
Zelenskyi MTV Uutisille: Toivomme yhä Suomelta Hornet-hävittäjiä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on edelleen toiveikas, että Ukraina saisi Suomelta Hornet-hävittäjiä. Zelenskyi vastasi Kiovassa MTV Uutisten toimittajan Niko Nurmisen kysymyksiin Suomen tuesta Ukrainalle. 

Asia nousi esiin aiemmin keväällä kun pääministeri Sanna Marin (sd.) keskusteli Zelenskyin kanssa mahdollisuudesta luovuttaa maalle Suomesta poistuvia Hornet-hävittäjiä. Ajatusta toppuuteltiin myöhemmin monelta eri taholta. 

Zelenskyin mukaan Ukraina aikoo kuitenkin jatkaa sinnikästä painostamistaan länsihävittäjien saamiseksi Ukrainaan. Zelenskyi sanoi myös uskovansa, ettei Suomen hallitusvaihdos tule vaikuttamaan Suomen tukeen Ukrainalle. 

Vastahyökkäys alkaa pian

Zelenskyi kertoi myös että Ukraina aikoo aloittaa pikapuoliin vastahyökkäyksensä Venäjän joukkoja vastaan huolimatta siitä että läntistä sotilaskalustoa on vielä tulossa lisää Ukrainaan. Zelenskyin mukaan Ukraina ei aio odottaa lisäkaluston saapumista. 

Presidentti Zelenskyi puhui medialle myös äskettäisestä keskustelustaan Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa. Zelenskyin mukaansa presidentit olivat keskustelleet siitä, että Venäjän vaikutusvallan ei pitäisi antaa kasvaa Afrikassa. 

MTV Uutiset julkaisee lisää Zelenskyin näkemyksiä illan aikana.

Zelenskyi kertoo koskettavasti 9-vuotiasta pojastaan: "Tilanne on vaikea, koska hän tarvitsee isäänsä" 2:29
Katso video: Zelenskyi kertoo koskettavasti 9-vuotiasta pojastaan: "Tilanne on vaikea, koska hän tarvitsee isäänsä".

Lue myös:

    Uusimmat