Ukrainan hallituksen joukot valtasivat Mariupolin kaupungintalon takaisin

Ukrainan hallituksen joukot ovat häätäneet separatistiset valtaajat Mariupolin kaupungintalolta, ilmoittavat maan sisä- ja puolustusministeriöt. Separatistit vahvistivat menettäneensä satamakaupungin kaupungintalon hallinnan.

Lisäksi hallituksen joukot ovat torjuneet hyökkäyksen Artemivskin kaupungissa sijaitsevaa armeijan tukikohtaa vastaan, ministeriöt kertovat. Puolustusministeriön mukaan noin 100 separatistia hyökkäsi tukikohtaa vastaan automaattiasein ja käsikranaatein.

Ministeriön yksi tukikohtaa puolustanut sotilas haavoittui, mutta ei vakavasti. Presidentti Oleksandr Turtshynovin mukaan hyökkääjät kärsivät merkittäviä tappioita. Sisäministeriön mukaan hyökkäystä johti venäläinen sotilas.

Ukrainan hallituksen joukot ovat uutistoimisto Reutersin kirjeenvaihtajan mukaan myös lähestyneet separatistien vallassa olevaa Slovjanskia. Joukot ovat rakentaneet tiesulun noin 12 kilometrin päähän kaupungista.

Hallitus on sanonut aloittavansa terrorisminvastaisen operaation vallatakseen takaisin separatistien hallitsemia alueita ja rakennuksia.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja