Mainos

Ukrainan edustajat: Poissaolo Etyj-kokouksessa Venäjän oma vika

Ukrainan kriisin ongelmalapsen Venäjän edustajat loistavat poissaolollaan iltapäivän Ukraina-keskusteluissa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin yleiskokouksessa Helsingissä.

Päätös evätä viisumit joiltain Venäjän delegaation jäseniltä jakoi mielipiteitä jo kokouksen alussa sunnuntaina, kun ainoa paikalle tullut venäläinen Nikolai Kovaljev kritisoi voimakkaasti Etyjin toimintaa. Sen jälkeen Kovaljev jätti Suomen kokousympäristön.

Myös Ranskan ja Saksan edustajat ovat kritisoineet sitä, etteivät kaikki osapuolet ole käymässä Euroopan turvallisuuden kannalta oleellista keskustelua.

Ukrainan Etyji-delegaation vetäjä Artur Gerasymov syytti rivien välistä Venäjää marttyyrin roolin ottamisesta.

 – Isolla osalla Venäjän delegaatiosta oli mahdollisuus tulla tänne. Se, ettei täällä ole yhtään heidän edustajaansa, oli Venäjän oma päätös.

 Itse kokouksessa Ukrainan edustaja Hanna Hopko korosti Venäjän vastuuta kriisissä ja sanoi Ukrainan taistelevan oikeuksiensa ja demokratian puolesta.

– Ukraina on koko maailman ongelma, se voi antaa myös toivoa koko maailmalle. Etyjiä pitäisi vahvistaa, jotta tulevaisuudessa estettäisiin Moldovan, Georgian ja Ukrainan kaltaiset kriisit, Hopko ilmaisi.

Etyjin yleiskokouksen Ukraina-keskustelua käydään parhaillaan Helsingin Finlandia-salissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.