Ukrainalaistiedustelu: Venäjä suunnittelee sodan jatkamista lokakuuhun

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) kertoo raportissaan, että Ukrainan tiedustelutietojen mukaan Venäjä aikoo pidentää sodan jatkamista lokakuuhun asti.

Ukrainan sotilastiedustelun mukaan Venäjän suunnitelmiin vaikuttaa edistyminen Donbassissa. Venäjän voimavarojen ja reservien arvioidaan pysyvän jatkossakin heikkona.

Ukrainan sotilastiedustelun varapäällikkö Vadym Skibitsky kertoo maan sotilastiedustelun saaneen vahvistettua informaatiota Venäjän aikomuksista pidentää sotasuunnitelmiaan seuraavaksi 120 päiväksi. Skibitsky sanoo Venäjän muokkaavan suunnitelmiaan sen mukaan, kuinka se menestyy Donbassissa.

ISW:n raportti arvelee Skibitskyn lausuntojen tarkoittavan sitä, että Kreml on tiedostanut, ettei se pysty saavuttamaan tavoitteitaan Ukrainassa nopeasti ja se pyrkii korjaamaan hyökkäyksen aikaisempia puutteita. 

Itä-Ukrainassa käydään tällä hetkellä kiivasta taistelua Sjeverodonetskissa. Suurin osa kaupungista on Venäjän hallussa, mutta Ukraina on onnistunut vielä säilyttämään Sjeverodonetskin itäosassa sijaitsevan teollisuusalueen. 

Ukraina on pyytänyt länsimailta lisää aseita taisteluihin.

Panssariasiantuntija kertoo yksityiskohtaiseksi, miksi kuolettava ominaisuus pamauttaa venäläisten panssarivaunujen tornit ilmaan 4:27
Panssariasiantuntija kertoo yksityiskohtaiseksi, miksi kuolettava ominaisuus pamauttaa venäläisten panssarivaunujen tornit ilmaan.


Lue myös:

    Uusimmat