Britannian sotilastiedustelu: Ankarat katutaistelut raivoavat Sjeverodonetskissa – sekä Ukraina että Venäjä kärsivät todennäköisesti suuria tappioita

MTV sotarintaman läheisyydessä: Ukrainassa maansisäisiä pakolaisia on jo noin kahdeksan miljoonaa 1:45
Katso MTV:n raportti sotarintaman läheisyydestä Ukrainassa: Maansisäisiä pakolaisia on jo noin kahdeksan miljoonaa.

Venäjän joukot eivät ole edenneet Sjeverodonetskin eteläpuolelle.

Katutaistelut Sjeverodonetskissa jatkuvat kiivaina ja sekä Ukraina että Venäjä ovat todennäköisesti kärsineet suuria tappioita, arvioi Britannian puolustusministeriön sotilastiedustelu Twitterissä.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi perjantaina, että Ukrainan joukot "tekevät kaikkensa" taisteluiden jatkuessa vaikeina maan etelä- ja itäosissa.

Venäjä on keskittänyt tulivoimaansa Donbassin alueelle, etenkin Sjeverodonetskin teollisuuskaupungin ympärille. 

Venäjän joukot eivät olleet eiliseen perjantaihin mennessä edenneet Sjeverodonetskin eteläpuolelle.

Ukraina ilmoitti perjantaina myös käynnistäneensä uusia ilmaiskuja eteläiselle Hersonin alueelle. Herson oli yksi ensimmäisistä alueista, jotka Venäjä otti haltuunsa helmikuussa alkaneen hyökkäyksen jälkeen.

Venäjä turvautuu tehottomiin asejärjestelmiin

Huhtikuusta alkaen Venäjä on ampunut kymmeniä 1960-luvun ilmasta laukaistavia ohjuksia maakohteisiin.

Ohjukset suunniteltiin alun perin tuhoamaan lentotukialuksia ydinkärjillä. Jos ohjuksia käytetään maahyökkäyksissä ilman ydinkärkiä, ne ovat erittäin epätarkkoja ja voivat siksi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja ja siviiliuhreja.

Sotilastiedustelun mukaan Venäjä todennäköisesti turvautuu tällaisiin tehottomiin asejärjestelmiin, koska sillä ei ole tarkempia nykyaikaisia ohjuksia. Ukrainan ilmapuolustus estää edelleen Venäjän taktisia lentokoneita tekemästä iskuja suuressa osassa maata.

Lue myös:

    Uusimmat