Ukrainalaissotilaat julkaisivat videon Azovstalin tehtaan tunneleissa piileskelevistä naisista ja lapsista: "Haluamme mennä kotiin ja nähdä auringon"

Ukrainalaissotilaat julkaisivat videon Azovstalin tehtaan tunneleissa piileskelevistä naisista ja lapsista 3:35
Azovan pataljoonan julkaisemalla videolla sotilaat vievät ruokaa terästehtaan tunneleissa piileskeleville lapsille ja naisille.

Ukrainan Azovin pataljoona on julkaissut videon Azovstalin terästehtaan tunneleissa piileskelevistä naisista ja lapsista. Mariupolissa sijaitseva tehdas on yhä ukranalaisten hallinnassa.

Venäjä väitti torstaina saaneensa Mariupolin hallintaansa, lukuun ottamatta Azovstalin tehdasaluetta. Tehdasalueelle on kerrottu linnoittautuneen paitsi sotilaita myös siviilejä.

Tehdasalue on suuruudeltaan noin 10 neliökilometriä, joten sitä voisi kuvailla ikään kuin kaupungiksi kaupungin sisällä.

Ukrainan Azovin pataljoona julkaisi lauantaina videon, jossa sotilaat käyvät tervehtimässä tehtaan alla olevissa tunneleissa piileskeleviä siviilejä, mukaan lukien lapsia. Videota ei ole pystytty vahvistamaan riippumattomista lähteistä.

Muun muassa Reutersin ja BBC:n mukaan videolla näkyvät tilat vastaavat tehtaan ulkonäköä, mutta tarkkaa kuvauspäivää ei voida sanoa. BBC:n mukaan video on todennäköisesti kuvattu torstaina.

Videolla lapset ja Azovstalin työntekijöiden univormuihin pukeutuneet naiset kertovat olleensa tunnelien suojassa jopa kaksi kuukautta. Lapset sanovat viihdyttäneensä itseään kännykkäpeleillä, mutta haluaisivat lähteä kotiin.

– Toivon, että voisimme lähteä täältä ja nähdä aurinkoa, sanoo nimettömänä videolla esiintyvä poika.

Mitä ukrainalaisten julkaisemasta videosta voidaan päätellä? Katso MTV Uutisten ulkomaantoimittajan analyysin videosta sekä Mariupolin tilanteesta:

Ulkomaantoimittaja Janne Hopsu kertoo, miksi siviilien evakuointi Ukrainassa on ollut niin vaikeaa 4:48

Lue myös:

    Uusimmat