Ukrainalaismestarilta rajua ryöpytystä seiväshyppylegendalle: "Bubkaa ei ole olemassa"

Korkeushypyn maailmanmestaruuden Budapestissa voittanut Jaroslava Mahutshih tylyttää NRK:n haastattelussa seiväslegenda Serhi Bubkaa.

Mahutshih sanoo olevansa ylpeä ukrainalaisesta Bubkasta urheilijana. Bubka voitti urallaan olympiakultaa ja kuusi maailmanmestaruutta ja paransi seiväshypyn maailmanennätystä yhteensä 35 kertaa.

– Mutta en pidä hänestä ihmisenä, koska sodan alussa hän ei asettunut tueksemme. Meille urheilijoille Bubkaa ei ole olemassa, Mahutshih sanoi norjalaiselle NRK:lle.

Ukrainalaistähden mielestä Donetskista kotoisin oleva Bubka ei ole tehnyt kyllin selväksi tuomitsevansa Venäjän toimet Ukrainassa.

Kesällä Bubkan maine ryvettyi entisestään, kun tutkivan journalismin sivusto bihus.info kertoi Bubkan ja hänen veljensä Vasili Bubkan myyneen polttoainetta venäläisille miehitetyllä Donetskin alueella.

– Se näyttää todella pahalta, koska hän oli (Ukrainan) Olympiakomitean puheenjohtaja pitkän aikaa. Mutta hän on tehnyt valintansa, Mahutshih sanoo.

Bubka kiisti sittemmin kaikki yhteydet polttoainebisnekseen ja sanoi, ettei ole ollut Venäjän miehittämällä alueella vuoden 2014 jälkeen. Bubka väitti tehneensä kaikkensa puolustaakseen maataan Venäjältä.

Lue myös:

    Uusimmat