Ukrainalaiset sotaveteraanit matkustivat bussilla Saksaan tukeakseen rakasta maajoukkuettaan – "Monet pojista ovat yhä vangittuina"

Ukrainalaiset sotaveteraanit matkustivat bussilla Saksaan tukeakseen rakasta maajoukkuettaan – "Monet pojista ovat yhä vangittuina" 1:13
Katso video: Sotaveteraanit saapuivat kannustamaan Ukrainaa.

Ryhmä ukrainalaisia sotaveteraaneja matkusti yli vuorokauden Kiovasta Düsseldorfiin tukeakseen rakasta maajoukkuettaan EM-kisoissa.

Tavallisen näköinen turistibussi kurvaa saksalaisen hotellin eteen. Kyydistä ei kuitenkaan nouse tavanomaisia jalkapalloturisteja vaan Ukrainan väreihin sonnustautuneita sotaveteraaneja.

– Haluamme näyttää katsomossa Ukrainan sielun, mutta etenkin nostaa esille maamme tilanteen, sanoo vasemman jalkansa taisteluissa menettänyt Valentyn Ostrovskyi.

Tarkoitus on alleviivata erityisesti edelleen Venäjän puolella vangittuina olevien sotavankien tilannetta.

Vilhelm Vitiuk, sotavanki, joka vapautui Venäjältä huhtikuussa 2023, oli innoissaan mahdollisuudesta matkustaa Saksaan tukemaan Ukrainan joukkuetta.

– Olisi ollut parempi, jos meitä olisi ollut täällä enemmän. Monet pojista ovat yhä vangittuna, mutta uskon, että he palaavat pian ja voimme joku päivä tulla yhdessä katsomaan Ukrainan voittoa, hän toteaa.

Veteraanien perheet ja läheiset matkustivat heidän mukanaan Saksaan, mikä teki kokemuksesta vieläkin erityisemmän.

– Se on hyvin tärkeää. Koko Ukraina on hyvin innostunut jalkapallosta. Juuri nyt ohjusiskujen jälkeen ukrainalaiset energia-asiantuntijat rakentavat infrastruktuuria uudelleen, jotta kaikki voisivat katsoa EM-kisoja, kertoo toinen entinen sotavanki Vladyslav Zhaivoronok.

Samaan aikaan kun rintamalla taistellaan edelleen maan tulevaisuuden puolesta, sotaveteraanit tiedostavat heidän läsnäolon merkityksen.

– Meille on erittäin tärkeää olla osa tätä suurta eurooppalaista perhettä.


 

Lue myös:

    Uusimmat