Mainos

Ukrainalaiset haluavat muutosta – uusi presidentti valitaan tänään

Ukrainassa presidentinvaalien toisen kierroksen äänestys on toistaiseksi sujunut rauhallisesti. Vaalien ennakkosuosikki on tv-koomikko Volodymyr Zelensky, joka tuoreimpien kyselyjen mukaan saisi jopa yli 70 prosenttia äänistä.

Vaaliuurnilla käyneet ukrainalaiset ovat kyllästyneet maan talousvaikeuksiin, korruptioon ja Itä-Ukrainassa jatkuvaan sotaan.

– Haluamme muutosta parempaan. Nyt jännitteitä on liikaa ja ihmiset ovat ärtyneitä. Haluamme rauhaa, vapautta ja onnea, listaa Zinaida Statnikova äänestyspaikalla.

– Kannatan hyviä muutoksia elämäämme ja maallemme, koska jotain on muutettava. Muuten päädymme syvään kuiluun, uskoo kiovalainen Oleg Korotenko.

Tv-koomikko nousemassa presidentiksi

Kyselyjen perusteella vaalien selvä voittaja olisi tv-koomikko Volodymyr Zelensky, jolla ei ole kokemusta politiikasta, vaikka hän onkin näytellyt presidenttiä.

– Olen hyvällä tuulella. Tänään ukrainalaiset voittavat. Toivon, että rehellinen vaihtoehto voittaa. Olemme yhdistäneet Ukrainan, vakuutti Zelensky toimittajille.

Istuva presidentti Petro Porošenko on yrittänyt puolustaa paikkaansa luonnehtimalla kilpailijaansa kokemattomaksi ja poliittiselta linjaltaan epämääräiseksi.

– On tärkeää, että ihmisten äänestyspäätöksiä ohjaa järki, ei nauru. Se, mikä aluksi saattaa tuntua hauskalta, voi jälkikäteen muuttua tuskalliseksi, sanaili Porošenko äänestyspaikalla.

Vaalihuoneistot sulkeutuvat kello kahdeksan ja silloin julkaistaan myös ovensuukyselyjen tulokset.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja