Venäjä vetää raskaita tappioita kärsineitä joukkojaan kotiin – Britannian puolustusministeriö: Huolto ei onnistu Ukrainassa

Venäjä väittää hyökkäyksen ensimmäistä vaihetta menestykseksi – mitä Ukrainassa nyt seuraa? 6:37
Venäjä väittää hyökkäyksen ensimmäistä vaihetta menestykseksi – mitä Ukrainassa nyt seuraa?

Raskaita tappioita kärsineet venäläisyksiköt ovat joutuneet palaamaan Valko-Venäjälle ja Venäjälle, kertoo Iso-Britannian puolustusministeriö Twitterissä.

Puolustusministeriön mukaan pahasti kärsineet venäläisjoukot joudutaan täydentämään ja uudelleenorganisoimaan.

– Tuonkaltainen toiminta luo lisää painetta Venäjän jo valmiiksi kovilla olevalle logistiikalle, puolustusministeriö toteaa.

Huomioitavaa myös on, että Venäjä joutuu kattavaa huoltoa varten vetämään joukkonsa pois Ukrainasta, eikä voi tai halua tehdä täydennysoperaatiota valloittamillaan alueilla.

Tämä voi johtua useasta eri syystä. Syynä voi olla esimerkiksi se, etteivät Venäjän käyttämät huoltoreitit ole turvallisia tai että armeijalla ei ole käytössään riittävästi kalustoa perinpohjaisen huollon tekemiseen, vaan se joutuu tukeutumaan kiinteiden tukikohtien resursseihin.

– Venäjä todennäköisesti jatkossakin kompensoi maavoimiensa rajoittunutta liikkumiskykyä tykistökeskityksiltä ja ohjusiskuilla, Britannian puolustusministeriö toteaa.

Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjän keskittyminen Donetskiin ja Luhanskiin kertoo siitä, että maalla on ongelmia pitää aktiivisena enemmän kuin yksi merkittävä hyökkäyssuunta.

Lue myös:

    Uusimmat