Ukraina: Venäjä sijoitti eliittiyksikön Belgorodiin "partisaanien" takia, ISW:n mukaan Kreml ylireagoi

Ukraina väittää Venäjän lähettäneen erikoisjoukkojen yksikön Belgorodin alueelle, joka sijaitsee Ukrainan vastaisella rajalla, kertoo uutiskanava CNN.

Ukrainan vastarintakeskuksen mukaan syynä on "partisaanitoiminta" alueella.

– Venäläiset ovat niin peloissaan partisaaneista, että he hätäisesti keskeyttivät kyseisen eliittiyksikön operaatiot ja sijoittivat sen raja-alueelle Belgorodiin. Yksikön tehtävänä on sabotaasin vastainen toiminta Venäjän rajalla, keskus kertoi. 

Väitettä ei ole pystytty riippumattomasti vahvistamaan. 

Ukrainaa tukeva Vapaan Venäjän legioona kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan perjantaina, että he taistelevat venäläisiä joukkoja vastaan Venäjän länsirajalla Belgorodissa sijaitsevan Novaja Tavolzhankan laitamilla.

Belgorodin kuvernööri on puolestaan syyttänyt Ukrainaa useasti alueelle kohdistuneesta epäsuorasta tulesta tällä viikolla 

ISW: Venäjä vastaa "suhteettomasti" Belgorodiin tehtyihin iskuihin

Venäjän puolustusministeriö vastaa yhä "suhteettomasti" rajattuihin iskuihin Venäjän kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisäpuolelle, kirjoittaa amerikkalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

Venäjän puolustusministeriön väitti lähettäneensä lisäjoukkoja Belgorodin raja-alueelle tunti sen jälkeen, kun alueella tapahtui isku.

Ajatushautomo ISW:n mukaan Venäjän puolustusministeriöllä on vahva tarve osoittaa olevansa pätevä Venäjän puolustaja.

Nämä kokemattomat ukrainalaiset lähetetään pian rintamalle – "Osa heistä kuolee" 2:58
Nämä kokemattomat ukrainalaiset lähetetään pian rintamalle – "Osa heistä kuolee".

Lue myös:

    Uusimmat