Ukraina: Useita kuolleita Venäjän iskuissa Hersonissa – Venäjä vaatii samalla USA:lta "sotilaansa ja kalustonsa" pois vetämistä Ukrainasta

Presidentti Putin: "Venäjän olemassaolo on vaarassa". Venäjän ydinasedoktriinissa todetaan, että ydinaseita voi käyttää vain, jos Venäjän olemassaolo on vaarassa. 1:15
Presidentti Putin: "Venäjän olemassaolo on vaarassa". Venäjän ydinasedoktriinissa todetaan, että ydinaseita voi käyttää vain, jos Venäjän olemassaolo on vaarassa.

Ukrainan mukaan ainakin viisi ihmistä on kuollut Venäjän tekemissä iskuissa Etelä-Ukrainassa Hersonin kaupungissa, kertoi Hersonin kaupunginvaltuusto.

Lisäksi 16 ihmisen kerrottiin haavoittuneen iskuissa. Ukrainan armeija kertoi aiemmin Facebookissa, että iskuissa kuoli noin kuusi ihmistä.

Uutistoimisto AFP:n toimittajat kertoivat nähneensä muovilla tai foliohuovilla peitettyjä ruumiita kaupungin kaduilla lähellä bussipysäkkiä ja supermarkettia.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi syytti Venäjää siviilien tappamisesta Hersonissa ja sanoi Venäjän armeijan tulittaneen voimakkaasti kaupunkia. Presidentin mukaan iskut osuivat muun muassa asuinalueille, korkeaan rakennukseen ja julkisen liikenteen pysäkille.

Venäjä: USA:n ja Naton vedettävä "sotilaansa ja kalustonsa" Ukrainasta

Venäjä vaati tänään Yhdysvaltoja vetämään Ukrainasta "sotilaansa ja kalustonsa". Venäjän ulkoministeriö jätti vaatimuksen tiistaina kirjeessä Yhdysvaltain Moskovan-suurlähettiläälle Lynne Tracylle, joka oli kutsuttu ministeriöön.

Vaatimus koskee Venäjän mukaan samalla sotilasliitto Naton sotilaita ja sotakalustoa. Käytännössä Venäjän on katsottu viittaavan lännen Ukrainalle antamaan aseistukseen.

Venäjän ulkoministeriön mukaan tilanteen lieventämiseksi Yhdysvaltain ja Naton tulisi ylipäänsä lopettaa Venäjän vastainen toiminta.

Lue myös: