Ukraina upotti vajaamiehisen Ruotsin dramaattisella tavalla! Punaiseen korttiin johtanut vahinkotaklaus kauhistutti

Ruotsi ja Ukraina ratkaisivat jalkapallon EM-kisoissa viimeisen puolivälieräpaikan kohtalon.

Pääkuvan videolla raportti Ruotsin ja Ukrainan dramaattisesta EM-neljännespuolivälierästä.

Oleksandr Zintshenko vei Ukrainan 27. minuutilla johtoon lauottuaan Andri Jarmolenkon esityöstä pallon tulisesti maaliin Robin Olsenin käsien kautta.

Ruotsi tuli tasoihin vielä ennen taukoa. Emil Forsbergin laukaus 20 metristä muutti suuntaa Ukrainan puolustuksesta ja painui etukulmasta sisään.

Toisella jaksolla Ruotsi hallitsi kenttätapahtumia, mutta pallo saatiin toimitettua kahdesti vain tolppaan, joten kun tilanne oli 90 minuutin kohdalla edelleen 1–1, ratkaisua lähdettiin hakemaan pitkän kaavan kautta.

Ruotsi jäi vajaalle 98. minuutilla, kun Marcus Danielson osui Ukrainan pystypallossa ensin pelivälineeseen, mutta tämän jälkeen hänen jalkapohjansa iskeytyi Artem Besedinin polveen, ja ukrainalaispelaajan jalka yliojentui inhottavan näköisesti.

Daniele Orsato näytti Danielsonille ensin keltaista korttia, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomio vaihtui suoraksi punaiseksi kortiksi. Ulosajo sattui Ruotsin kannalta huonoimpaan mahdolliseen saumaan, sillä päävalmentaja Janne Andersson oli tehnyt vain hetkeä aiemmin kolme hyökkäävää vaihtoa.

Besedin ei pystynyt enää jatkamaan peliä, ja Andri Shevtshenko oli pakotettu tekemään neljännen vaihtonsa.

Pitkään näytti siltä, että ottelu etenisi aina rangaistuspotkukisaan saakka, mutta sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, Artem Dovbyk puski Ukrainan 2–1-johtoon, kun jatkoajan ensimmäinen lisäaikaminuutti oli jo käynnissä.

Tilanne tarkistettiin paitsion varalta videolta, mutta tuomio ei muuttunut miksikään, ja näin Ukraina eteni Englannin vastustajaksi puolivälieriin. Puolivälieräpaikka on Ukrainalle historian ensimmäinen.