Ukraina teki tuhoisat iskut venäläisiin lentotukikohtiin – paikalta kuvattu materiaali viittaa aivan uuden aseen käyttöön

Ukraina tuhosi Venäjän drone-varikon 0:43
Katso myös: Venäjän drone-tiimi luuli löytäneensä suojaisan paikan – Ukraina tuhosi varikon HIMARS-iskulla.

Ukraina väittää tehneensä onnistuneita iskuja Venäjän miehittämillä alueilla sijaitseville sotilaslentokentille Luhanskin ja Berdianskin kaupunkien lähelle.

Ukrainan mukaan armeijan erikoisjoukot onnistuivat tuhoamaan iskuissa yhteensä 9 helikopteria, yhden ilmatorjuntajärjestelmän sekä useita ajoneuvoja ja asevarastoja. Myös kiitoteiden kerrotaan vaurioituneen. The Kyiv Independent kertoo, että iskussa olisi saanut surmansa useita venäläissotilaita.

Operaatiota on kutsuttu nimellä Dragonfly (suomeksi sudenkorento). Sitä on kutsuttu erittäin merkittäväksi operaatioksi.

Tapauksesta lähti leviämään pian videomateriaalia sosiaalisessa mediassa.

Tällä hetkellä spekuloidaan, käytettiinkö iskuissa amerikkalaisvalmisteisia taktisia ATACMS-raketteja. Jos tämä on totta, kyseessä olisi todistettavasti ensimmäinen kerta, kun asetta käytetään Ukrainan sodassa.

Lentotukikohdasta tallentui kuviin M74-räjähteitä, jotka viittaavat ATACMS-aseen käyttöön.

Venäjän miehityshallinnon viranomainen Vladimir Rogov puolestaan väittää, että alustavien tietojen mukaan Venäjän ilmatorjunta esti onnistuneesti Ukrainan raketti-iskun.

– Tietoja uhreista ja mahdollisista vaurioista vahvistetaan, Rogov kirjoitti Telegramissa.

Ukrainan tai Venäjän väitteitä ei ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat