Ukraina on torjunut lukuisia Venäjän hyökkäyksiä Donbassissa, Britannia kertoo – vastahyökkäyksetkin tuottaneet tulosta

Venäläiskenraalin mukaan Venäjän tavoitteena on vallata koko itäinen ja etelä-Ukraina 1:55
Venäläiskenraalin mukaan Venäjän tavoitteena on vallata koko itäinen ja etelä-Ukraina.

Aiemmin tällä viikolla Ukraina kertoi menettäneensä Venäjälle kymmeniä kyliä ja pieniä kaupunkeja maan itäosissa. Merkittäviin läpimurtoihin venäläisjoukot eivät ole kuitenkaan Britannian mukaan kyenneet.

Ukraina on tällä viikolla torjunut lukuisia Venäjän hyökkäyksiä Itä-Ukrainassa Donbassin alueella, Ison-Britannian puolustusministeriö kirjoittaa Twitterissä.

– Huolimatta Venäjän etenemisestä joillain alueilla, on Ukrainan vastarinta ollut vahvaa kaikilla rintamilla. Ukraina on myös aiheuttanut Venäjälle merkittäviä tappioita, Britannian puolustusministeriö toteaa.

Ukraina ei ole tyytynyt vain puolustamaan, vaan on myös onnistunut tekemään ainakin pientä menestystä saavuttaneita vastahyökkäyksiä. Ukraina kertoikin viikonloppuna valloittaneensa takaisin kahdeksan asutuskeskusta Etelä-Ukrainassa.

Venäjä on viime viikkojen aikana siirtänyt Kiovan suunnalla aiemmin taistelleita joukkojaan Itä-Ukrainaan.

Raskaita tappioita kärsineillä venäläisyksiköillä on ollut vain rajallisesti aikaa palautua, varustautua ja uudelleenorganisoitua. Näin ollen niiden taistelutehokin on todennäköisesti heikentynyt, Britannia arvioi.

Britannian puolustusministeriö myös toteaa, että Venäjän joukot kärsivät yhä huonosta moraalista. Kaksi kuukautta kestäneen sodan aikana on raportoitu venäläisten joukkokieltäytymisistä ja taisteluitta hylätystä kalustosta.

Sodan alusta on pian kaksi kuukautta, mutta tiedot Venäjän ja Ukrainan voitoista ja tappioista ovat yhä varsin hajanaisia 3:07
Tiedot Venäjän ja Ukrainan voitoista ja tappioista ovat yhä varsin hajanaisia.

Lue myös:

    Uusimmat