Ukraina: Bussilasteittain lisää Venäjän joukkoja tullut rajan yli

Ukraina sanoo, että Venäjältä on viime päivinä tullut rajan yli Itä-Ukrainaan lisää raskasta kalustoa ja bussilasteittain sotilaita. Ukrainan asevoimien mukaan rajan yli on tullut muun muassa yli 20 venäläistä panssarivaunua.

– Minskin (tulitauko)sopimuksesta huolimatta, sotilaskalustoa ja ammuksia on nähty tulevan Venäjältä Ukrainan puolelle, sanoi asevoimien edustaja Andriy Lysenko.

Asevoimien mukaan kalusto ja sotilaat ovat olleet matkalla Novoazovskin kaupunkiin, joka on Venäjän tukemien separatistien hallinnassa.

Novoazovsk sijaitsee vain 40 kilometrin päässä strategisesti tärkeästä Mariupolin satamakaupungista. Mariupolin valtaamalla separatistit voisivat avata väylän eteläiseen Ukrainaan ja jopa Venäjän vuosi sitten itseensä liittämälle Krimin niemimaalle asti.

Ukrainan asevoimien mukaan väkivaltaisuudet Itä-Ukrainassa ovat jatkuneet tänäänkin. Asevoimien mukaan separatistit ovat jatkaneet hyökkäyksiään armeijaa vastaan. Separatistit syyttävät armeijaa iskuista.

Eri lähteistä on kerrottu tulituksesta ja muista levottomuuksista ainakin Debaltseven, Mariupolin ja Donetskin alueilla.  

Separatistit lupailevat vankienvaihtoa 

Itä-Ukrainassa väkivaltaisuudet jatkuvat viime viikolla solmitusta Minskin tulitaukosopimuksesta huolimatta.

Ukrainan asevoimien mukaan Venäjän tukemat separatistit ovat jatkaneet hyökkäyksiään armeijaa vastaan. Samoin separatistit syyttävät armeijaa iskuista.

Eri lähteistä on kerrottu tulituksesta ja muista levottomuuksista ainakin Debaltseven, Mariupolin ja Donetskin alueilla.

Separatistit ovat luvanneet aloittaa viikonloppuna Minskin sopimuksen ehtoihin sisältyvän vankienvaihdon. Separatistien edustaja kertoi venäläiselle Interfax-uutistoimistolle, että vankienvaihto Ukrainan hallituksen kanssa tapahtuisi huomenna. Ukraina ei ole kommentoinut tietoa.

Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat patistivat eilen osapuolia noudattamaan Minskin sopimusta. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande tapaavat tänään Pariisissa ja keskustelevat Ukrainan tilanteesta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja