Ukraina-aktivisti Denis Pertsev on huolissaan läheisistään: "En tiedä, mihin he voivat mennä"

Ukraina-aktivisti Denis Pertsev on huolissaan läheisistään:"En tiedä, mihin he voivat mennä" 8:56
Ukrainansuomalainen Denis Pertsev on huolissaan Ukrainassa olevista työtovereistaan ja läheisistään.

Ukrainansuomalainen Denis Pertsev on huolissaan Ukrainassa olevista työtovereistaan ja läheisistään. – Siellä on paljon henkilöitä, joista tiedän, että he haluavat jäädä paikalle: "se on meidän maamme, me haluamme olla täällä", Pertsev kuvaili MTV Uutiset Livessä.

Ukrainansuomalainen Ukraina-aktivisti Denis Pertsev heräsi aamulla karuun viestiin: Venäjä on hyökännyt Ukrainaan.

– On helppo olla Suomessa, kun itse istuu kotona ja seuraa uutisia puhelimella. Mutta se, mitä tällä hetkellä tapahtuu Ukrainassa, [tuntuu] erittäin vaikealta sydämessä, hän kuvaa.

Pertsevillä on sekä sukua, ystäviä että toimisto Ukrainassa. Noin puolet toimiston henkilökunnasta oli Pertsevin mukaan aiemmin ilmoittanut halustaan poistua alueelta.

– Siellä on paljon henkilöitä, joista tiedän, että he haluavat jäädä paikalle: "se on meidän maamme, me haluamme olla täällä", Pertsev kuvaili MTV Uutiset Livessä.

"Minulla on kavereita, jotka eivät voi päästä ulos"

Aamulla Pertsev oli kuitenkin nähnyt konfliktivideoita itselleen tutuilta alueilta. Videoita hän kuvaa hurjiksi.

– Se oli hurja, todella hurja. Minulla on kavereita, jotka eivät voi päästä ulos. He ovat ukrainalaisia, mutta en tiedä, mihin he voivat mennä, Pertsev kuvailee.

Pertsev kertoi olevansa hyvin huolissaan sekä ystävistään että koko Ukrainan väestöstä. Joitakin kuulumisia hän on alueelta saanut.

– Tällä hetkellä he ostavat vettä. Laittavat puhelimet [niin, että] akku on täynnä, että ovat valmiina, jos sähköt katkeavat, Pertsev kuvailee.

Pertsevin mukaan Harkovassa on jo vaikeuksia saada vettä. Pertsevin mukaan osa haluaa kuitenkin jäädä konfliktialueelle ja myös puolustaa maataan.

– Kenellä on pieniä lapsia, he [ovat] erittäin huolissaan, Pertsev kuvailee.

Mitä Pertsev ajattelee maailman reaktiosta tai sanktioista? Miten hän näkee tulevaisuuden? Katso haastattelu yllä olevalta videolta.

Katso myös: MTV Kiovassa: "Ihmiset ovat täällä epäuskoisia, että voiko tämä olla totta":

MTV Kiovassa:"Ihmiset ovat täällä epäuskoisia, että voiko tämä olla totta" 4:00

Lue myös:

    Uusimmat