Ukkosen uhka keskeytti taas olympiagolfin – vahvasti päivän aloittaneen Sami Välimäen urakka jäi kesken

Kalle Samoojalla kävi ukkosvaaran takia toisena päivänä peräkkäin huono tuuri Tokion olympiagolfissa. Eilen Samoojalta jäi pelaamatta viimeinen väylä, kun peli keskeytyi ukkosen uhan takia.

Tänään Samooja ehti lyödä avauslyöntinsä viimeiselle väylälle mutta ei päässyt pidemmälle, kun kumean torven ääni ilmoitti pelin keskeytyneen.

Golfkentällä on ukkosella vaarallista. Historia tuntee lukuisia tapauksia, joissa salamanisku on ollut kohtalokas esimerkiksi golfkentällä puun alle suojaan menneille.

Samooja ehti ennen keskeytystä kohentaa asemiaan Kasumigasekin kentällä Tokion luoteispuolella. Eilen huonosti tuloksella 75 aloittanut Samooja teki tänään kuusi birdieä: väylille 2–5 sekä väylälle 11. Tuloskortin bogit tulivat väylille 9, 12 ja 17, jolla Samooja kävi viheriön ympäristössä kahdessa hiekkaesteessä.

Sami Välimäki ehti pelata kahdeksan reikää ennen keskeytystä. Birdiet väylille 5 ja 6 tehnyt Välimäki on kokonaistilanteessa –3. Kuutosviheriöllä Välimäellä oli eagleputti, kun avauslyönti tuli 336-metrisellä par 4 -väylällä viheriölle.

Eilen Välimäki avasi tuloksella 70 (–1) ja iloitsi saaneensa rytmistä kiinni. 

Maaliin asti on tänään pelannut vasta yksi kolmen hengen ryhmä. Peli on jatkumassa kello 7.45 Suomen aikaa.

Juttua päivitetty kello 7.07.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja