Sami Välimäki ongelmissa Tokiossa – unelias tunnelma häiritsi golfaria: "Kyllä tämäkin laji sitä yleisöä vaatisi"

Kolme puttia olympiagolfin 14. viheriöllä suistivat Sami Välimäen pelin väärään suuntaan Kasumigasekin puistomaisella kentällä Japanissa. Välimäki teki väylälle bogin, kuten myös 16. väylälle, jossa avauslyönti suuntautui par 3 -väylällä hiekkaesteeseen.

Välimäki pelasi toisen kierroksen eilisen tavoin 70 lyönnillä ja on kahden kisapäivän jälkeen yhteistuloksessa 140 lyöntiä (–2).

– Kolmeputtisen jälkeen tuli pari huonoa lyöntiä. Se maksoi liian paljon tänään, ja kärki pääsi karkaamaan. Mutta hyvällä viikonlopulla se on ihan mahdollista, Välimäki totesi.

Hän arvioi, että kentällä ei ole paljon paikkoja kiristää ruuvia, vaan kenttää kierretään periaatteessa koko ajan maksimiriskillä.

– Pitää vain lyödä vähän lähemmäs ja saada putit sisään, Välimäki ennakoi viikonloppua.

Ukkonen pidensi Välimäenkin päivää tänään. Eilen hän ehti ukkosen alta maaliin, mutta nyt hänenkin kierroksensa venyi seitsemään tuntiin.

Välimäki harmitteli, että parituntinen ukkostauko söi virettä. Hän ehti pelata kahdeksan väylää ennen pelin keskeytystä.

– Vähän harmi. Olin ennen taukoa hyvässä vireessä ja lähdössä vähän lentoon siihen perään, mutta välillä näin, Välimäki sanoi.

Pelaajat pääsivät tauolta harjoitusalueelle lyömään palloja, mutta ukkonen tuli uudelleen päälle, ja tauko jatkui puolella tunnilla.

– Sitten ei kerinnyt enää lämmitellä, vaan piti siirtyä suoraan tiille (aloituslyöntipaikalle), Välimäki kertoi.

Välimäki on ensimmäistä kertaa mukana olympialaisissa, jossa yleisön puute tuo oman uneliaan tunnelmansa.

– Tänne olisi varmaan tullut japanilaisyleisöä, mutta hyvin järjestetty tapahtuma tämä on. Kyllä sen tuntee, ettei yleisöä ole. Kyllä tämäkin laji sitä yleisöä vaatisi, Välimäki sanoi.

Kilpailun toinen kierros jäi kesken ukkosen takia ja pelataan loppuun huomenna. Kaikkiaan 16 pelaajaa ei päässyt vielä maaliin.

Välimäki on yhdeksän lyönnin päässä kisaa johtavasta Yhdysvaltain Xander Schauffelesta, joka pelasi tänään 63 lyönnin kierroksen. Kalle Samoojan ero kärkeen on 12 lyöntiä.

Miesten golf päättyy sunnuntaina. Ensi viikolla samaa kenttää kiertävät keskiviikosta lauantaihin naiset. Suomalaiset Matilda Castren ja Sanna Nuutinen saapuivat Japaniin eilen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja