Sami Välimäki selätti huonon olonsa ja pelasi parhaan kierroksensa Tokiossa – "On ollut vähän vaikeaa"

Kuusi birdieä nostivat Sami Välimäen tunnelmaa golfin olympiaturnauksessa Japanissa. Välimäki pelasi kilpailun toistaiseksi parhaan kierroksensa, sillä hän kiersi Kasumigasekin kentän 68 lyönnillä. Tulos alitti kentän par-luvun kolmella lyönnillä.

– Oli hyvä päivä, koska sain onneksi birdiejä vähän enemmän. Sitten kävi pari kertaa vähän huono säkä etuysillä (väylät 1–9), Välimäki kertasi kentän helteisellä haastattelualueella.

Harmittavin tilanne osui viidennelle väylälle, jolla Välimäen pallo suuntautui avauslyönnistä puunrunkoon kiinni.

– Avaus oli kaksi metriä raffin (karheikon) puolella, ja pallo oli puussa kiinni. Jouduin lyömään väärältä puolelta. Yritin siitä rautakasilla, mutta pallo osui puuhun ja pomppasi toiselle puolelle väylää. Siitä tuli tyhmä bogi, Välimäki kertasi.

Kaikkiaan bogeja tuli tuloskorttiin kolme.

– Tuli pari helppoa virhettä, mutta kierros oli ihan ok. Ei paras, mutta ok.

– Edelleen jäi silti lyöntejä kentälle. On ollut vähän vaikeaa, mutta ehkä se tästä kääntyy pikkuhiljaa, Välimäki sanoi.

Hänen lauantain suunnitelmansa oli saada pallot viheriöillä lähelle reikiä ja upottaa enemmän putteja kuin torstaina tai perjantaina. Suunnitelma onnistui, vaikka kierroksen alussa Välimäki tunsi olonsa hieman huonovointiseksi, mahdollisesti helteen takia.

– Onneksi huono olo lähti pois muutaman väylän jälkeen, Välimäki kertoi.

Hän on kokonaistilanteessa tuloksessa –5 ja kisan keskikastissa.

Kalle Samooja on kolmen pelatun kierroksen jälkeen sijalla 49 tuloksella 0.

Lue myös:

    Uusimmat