Uimaan sikojen kanssa ja muut maailman oudoimmat lomat

Kokenut matkailija, luulitko nähneesi jo kaiken? Maailma on yhä täynnä mitä erikoisimpia lomakohteita ja -aktiviteetteja, kuten alla oleva listaus paljastaa.

Loma merenneitojen seurassa

Länsi-Floridassa, tunnin ajomatkan päässä Tampan kaupungista, sijaitsee turistikohde, joka on nähtävä omin silmin. Perillä odottaa joukko oikeita merenneitoja.

Weeki Wachee Springs on teatteri, joka on rakennettu aidon luonnonlähteen ääreen. Merenneidot esittävät yleisölle veden alla koreografiaan perustuvia esityksiä. Toisinaan mukaan liittyy kaloja, kilpikonnia sekä lamantiineja − otuksia, joiden sanotaan inspiroineen alkuperäisiä legendoja merenneidoista.

Lomamatka kuuhun

Space Adventures tarjoaa mahdollisuuden matkustaa avaruuteen Soyuz-aluksella. Seitsemän päivää kestävällä avaruusmatkalla avaruusturisti pääsee näkemään tähtiä, kuun sekä maapallon 400 kilometrin etäisyydeltä.

Kokelaiden on harjoiteltava matkaa varten neljän kuukauden ajan venäläisten astronauttien johdolla Yuri Gagarin Cosmonaut Training Centerissä Venäjällä.

Uimaan sikojen kanssa!

Uimahetki delfiinien seurassa on menneen talven lumia. Nyt voit pistää paremmaksi. Käy tervehtimässä kuuluisia uivia sikoja Big Major Cayssa Bahamalla ja hyppää sekaan, jos uskallat!

Miljoonan dollarin loma

The Emirates Palace -lomakohde Abu Dhabissa on lanseerannut miljoonan dollarin (noin 760 800 euron) arvoisen matkapaketin, jota kuvaillaan nimellä "ylenpalttisuuden ruumiillistuma".

Paketti sisältää ykkösluokan lennot, seitsemän yötä jättimäisessä sviitissä sekä seuraavat palvelut: Maybach-auton ja kuskin koko loman ajaksi, päivittäiset kylpylähoidot, päiväretken yksityiskoneella Iraniin (missä tehdään maan arvostetuimman käsityöläisen johdolla persialainen matto) sekä toisen päiväretken Bahrainiin.

Vedenalainen loma

Australialainen seikkailija Lloyd Godson asui 12 päivää teräksisessä, kolme metriä pitkässä kapselissa, joka oli upotettu veden alle hiekkakuoppaan. Godson valmisti happea levän avulla ja polki pyörää tuottaakseen sähköä.

29-vuotias Godson halusi kiinnittää tempauksellaan huomiota psykologisiin ja käytännön haasteisiin, joita täysin vieraassa ympäristössä eläminen herättää. Takaisin pinnalle päästyään Godson myönsi, että hän oli tulla kokeilun aikana mökkihöperöksi.

Lyhytkasvuisten ihmisten teemapuisto

Jos olet jo kolunnut läpi tavanomaiset turistikohteet, lähde tutustumaan lyhytkasvuisten ihmisten kansoittamaan teemapuistoon. Etelä-Kiinassa sijaitseva Dwarf Empire on omistettu alle 1,2-metrisille ihmisille, ja myös suurin osa henkilökunnasta lukeutuu heihin.

Lähde: www.oddee.com

Kuvat: Getty Images ja Colourbox.com

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja