Uhkapeliongelmainen tehtaili vaimonsa nimissä pikavippihakemuksia 170 000 eurolla

Kainuulaismies teki vajaassa kuukaudessa vaimonsa nimissä ainakin 170 000 eurolla pikavippihakemuksia. Saadut pikavipit mies oli käyttänyt rahapeleihin.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2019. Mies kertoi tekoon vaikuttaneen suuresti hänen sairastamansa peliriippuvuus. Mies ei olisi saanut omilla tiedoillaan lainoja maksuhäiriömerkinnän vuoksi. Mies tunnusti käräjäoikeuden tuomion mukaan tilanteen ja tekemisensä itse vaimolleen ja oli sittemmin hakenut apua riippuvuuteensa. Tuomion mukaan pariskunta on yhä aviossa.

Ehti saada ja pelata kymmeniä tuhansia euroja

Loppuvaiheessa mies teki huomattavan suuria, jopa 25 000 euron hakemuksia, joita mies kertoi tehneensä paniikissa vaikka tiesi, etteivät ne voi mennä lävitse. Mies oli yhteensä saanut pikavipein rahaa 33 000 euroa, ja lisäksi hakemukset aiheuttivat käräjäoikeuden arvion mukaan vaaran lisäksi 19 000 euron lisämenetyksille.

Oikeus otti huomioon sen, että mies oli itse tehnyt itsestään rikosilmoituksen ja selvittänyt kaikki rikokseen liittyvät seikat esitutkinnassa. Vuonna 1983 syntynyt mies tuomittiin törkeästä petoksesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Video: Yhteydenotot peliriippuvaisten avuntarjoajiin ovat lisääntyneet jälleen sen jälkeen, kun rahapeliautomaatit avattiin koronatauon jälkeen, MTV Uutiset kertoi vuonna 2020.

Yhteydenotot peliriippuvaisten avuntarjoajiin ovat lisääntyneet jälleen sen jälkeen, kun rahapeliautomaatit avattiin koronatauon jälkeen 2:15

Lue myös:

    Uusimmat