Mainos

Ugandassa kuollut suomalaismies sai luvan markkinoida Patrian aseita – Patrian toimitusjohtaja myöntää virheen Ylelle: Harkinta petti

Puolustusteknologiaa valmistavan Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo myöntää Ylelle, että yhtiö teki virheen antaessaan suomalaisliikemiehelle luvan markkinoida tuotteitaan Ugandassa. 41-vuotias suomalaismies löytyi viikonloppuna kuolleena hotellihuoneesta Kampalassa. 

Isotalo kertoo Ylelle miehen tarjonneen palveluksiaan Patrialle jo viime vuoden alussa. Miehen kanssa ei tehty sopimusta. Kun hän lähti uusimmalle liikematkalle Afrikkaan, Patrian myyntipäällikkö kuitenkin sopi, että mies voi esitellä Patrian tuotteita Ugandassa ja Mosambikissa. Ylen mukaan Mies kertoi tapaavansa matkan aikana maiden ministereitä.

– Harkinta petti, sillä lupa olisi vaatinut myyntipäällikön esimiehen suostumuksen ja Patrian oman prosessin mukaiset selvitykset, Isotalo kommentoi Ylelle.

Ugandan poliisi tutkii tapausta. Poliisin tiedottajan mukaan poliisi löysi huumeita kuolinpaikalta hotellihuoneesta. Se ei ole vielä tiedossa, onko huumeita käytetty tai kuka niitä on hotellihuoneeseen tuonut.

Keskusrikospoliisi ei ole toistaiseksi saanut virka-apupyyntöä Ugandasta.

Isotalo kertoo Ylelle, ettei Patrialla ole aikomusta kauppasuhteisiin Ugandan kanssa, sillä maa on Transparency Internationalin listalla ihmisoikeusrikkomusten vuoksi.

Isotalo kertoo Ylelle, ettei matkalla samanaikaisesti mukana olleella ex-ministeri Suvi Lindénillä ja Patrialla ei  ole minkäänlaista yhteistyötä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.