Mainos

Konsultti kuoli Ugandassa – Patrian toimitusjohtaja Ylelle: "Tällä toimialalla ei vain kerta kaikkiaan ole varaa edes pieniin virheisiin"

Ugandassa kuollut suomalainen konsultti oli aikaisemminkin tarjonnut Patrialle palveluksiaan, sanoi Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo Ylen illan A-studiossa.

Miehellä oli Patrian lupa jakaa yhtiön esitteitä Ugandassa ja myös Mosambikissa. Konsultti ei saanut rahallista korvausta esitteiden jakamisesta eikä hänen kanssaan oltu tehty toimitusjohtajan mukaan sopimusta yhteistyöstä.

– Tarkalleen minkäänlaista sopimusta ei ole. Olemme antaneet kirjeen, jossa lukee, että on lupa käyttää Patrian markkinointimateriaalia, joka on muuten ladattavissa nettisivuilta, Isotalo kertoi Ylelle

Olli Isotalo myönsi jo aiemmin Ylelle, että yhtiö teki virheen, kun se antoi luvan esitteisiin. A-studiossa hän korosti, että Patriassa on epäonnistuttu noudattamaan yhtiön sisäisiä toimintatapoja, mikä johtaa esimerkiksi keskusteluihin.

Patrian toimitusjohtajan mukaan yhtiön esitteitä olisi voinut lopulta päätyä esimerkiksi jonkun ministerin työpöydälle. Isotalo kuitenkin arvioi, etteivät esitteet olisi johtaneet lopulta mihinkään. Hän kuvaili Afrikkaa hyvin haastavaksi toimintaympäristöksi, muun muassa epävakauden ja korruption vuoksi.

– Vaikka virhe ei äkkiseltään tunnu isolta, tällä toimialalla ei vaan kerta kaikkiaan ole varaa edes pieniin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.