Uusi käänne EM-kisojen sateenkaarijupakassa – "Merkki täydestä omistautumisesta"

3:35
Huuhkajat kärsi alkulohkon päätöspelissä tappion Belgialle. Videolla Tulosruudun raportti ottelusta.

Jalkapallon EM-kisojen sateenkaarijupakka saa jatkoa. Euroopan jalkapalloliitto Uefa vaihtoi oman logonsa sosiaalisissa medioissa sateenkaaren väreihin ja antoi aiheesta tiedotteen.

Jalkapallon EM-kisojen viime päivien kuuma puheenaihe on ollut Münchenin kaupungin halu valaista kisastadion Allianz Arena sateenkaaren värein keskiviikon Unkari-ottelua varten. Taustalla on käynnissä oleva Pride-kuukausi sekä Unkarin parlamentin vastikään hyväksymä laki, joka rajoittaa homoseksuaalisen tiedon levittämistä nuorille.

Uefa kielsi kannanoton ja Saksan jalkapalloliitolle asetettiin uhkasakko. Päätös sai runsaasti voimakasta kritiikkiä ympäri maailman. Uefa on nyt vastannut saamaansa kritiikkiin vaihtamalla oman logonsa sateenkaaren väreihin. Se totesi julkaisussaan, että Uefa kunnioittaa sateenkaarta.

Juttu jatkuu Twitter-julkaisun jälkeen.

Uefan julkaisussa sanotaan, että sateenkaaren värit symboloivat suvaitsevuutta kaikkia kohtaa riippumatta taustasta, uskosta, tai sukupuolesta. 

– Jotkut ovat tulkinneet Uefan päätöksen kieltää Münchenin stadionin valaisemisen poliittiseksi. Päinvastoin, pyyntö itsessään oli poliittinen, liittyen Unkarin maajoukkueen läsnäoloon illan ottelussa Saksaa vastaan, Uefa kirjoitti päivityksessä.

– Sateenkaari ei ole poliittinen symboli Uefalle, vaan merkki täydestä omistautumisesta monimuotoisemmalle ja kaikenkattavalle yhteiskunnalle, päivitys päättyi.

Sateenkaaren värejä on Uefan kiellosta huolimatta luvassa runsaasti Saksassa. Maassa valaistaan 38 stadionia sateenkaaren värein ja Münchenissä värit tuodaan esille muissa rakennuksissa. Saksa ja Unkari kohtaavat keskiviikkona F-lohkon päätösottelussa kello 22.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja