Mainos

Uberin robottiautot pois liikenteestä – ensimmäinen vaaratilanne vain tunneissa

Uberin robottiautot aloittivat testikyydit San Franciscossa, mutta keskeytyivät sen jälkeen, kun viranomaiset puuttuivat peliin. Päätökseen saattoi vaikuttaa jo ensimmäisenä testipäivänä syntynyt vaaratilanne.

Uber aloitti robottiautojensa testiajot San Franciscossa joulukuun puolivälissä ja vain muutaman tunnin kuluttua yksi robottiautoista aiheutti vaaratilanteen liikenteessä. Vaaratilanne tallentui taksin kameralle.

Taksin kuvaamalta videolta näkee, kuinka viereisellä kaistalla kulkeva Uberin itseajava auto ajaa suojatien yli, vaikka liikennevaloissa palaa punainen valo. Vaarallisen tilanteesta tekee se, että suojatiellä kävelee samaan aikaan jalankulkija.

Uber onkin sittemmin keskeyttänyt testiajot Kalifornian liikenneviranomaisten poistetua testiautot rekisteristä.

Uber oli kaiken kaikkiaan aloittanut testit huolimattomasti, sillä yritys oli myös jättänyt pyytämättä Kalifornian liikenneviranomaisilta luvat testiajoihin. Uber koki, että luville ei ollut tarvetta, koska testiautoissa oli myös ihminen tarkkailijana ratin takana vaaratilanteiden varalta.

Kalifornian liikennevirasto on sittemmin kertonut olevansa yhteistyöhaluinen, jos ja kun Uber hakee lupia itseajavien autojen testaamiselle. Uber ei toistaiseksi ole ilmaissut aikomustaan hakea kyseisiä lupia, vaikka yrityksen edustaja onkin kertonut Uberin aikeista pysyä Kaliforniassa.


***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.