Uberin robottiautot palasivat liikenteeseen – 49-vuotiaan naisen kuolemasta 9 kuukautta

Poliisin video: Nainen kuoli Uberin robottiauton alle 0:22
Video saattaa järkyttää: Nainen kuoli Uberin robottiauton alle – olisitko itse ehtinyt reagoida?

Uberin itseohjautuvat autot ovat palanneet yleisille teille Arizonassa. Autot olivat poissa liikenteestä yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun Uberin itseohjautuva Volvo törmäsi jalankulkijaan traagisin seurauksin.

Autot kulkevat nykyisin liikenteessä tiukkojen rajoitusten saattelemana. Kaksi autoa ajaa hieman yli puolitoista kilometriä pitkällä tienpätkällä Yhdysvaltain Pittsburgissa. Autoissa on lisäksi oltava kaksi turvallisuudesta vastaavaa kuljettajaa.

Autot eivät ota ainakaan vielä ketään kyytiin, kuten aiemmassa kokeilussa. Uber on myös kertonut, että autot kulkevat vain noin 40 km/h, eivätkä autot operoi yöllä tai sateessa.

New York Timesin mukaan autot eivät olleet täyttäneet sisäisiä vertailuvaroja testeissä vain muutama viikko sitten. Lisäksi Uberin kerrotaan sisäisissä sähköposteissa todenneen, että autojen reaktioajat ovat 20 prosenttia pienemmät kuin ihmiskuskilla.

Uber pyrkii toipumaan ensimmäisestä tunnetusta kuolemaan johtavasta onnettomuudesta, johon liittyy itsekulkeva auto. 49-vuotias nainen kuoli Uberin itseohjautuvan auton alle, kun hän talutti polkupyöräänsä ja astui yllättäen Uberin autonomisesti ajavan Volvo XC90:n eteen maaliskuussa.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat