Mainos

Uber-kuljettajia uhkaa oikeusjuttu Suomessa – kuskeina nuoria miehiä

Helsingin poliisin tutkinnanjohtaja Sami Kalliomaan mukaan poliisi on kuulustellut Uber-taksien kuljettajia epäiltynä laittomuuksista.

– Pääosa kuljettajista on nuoria miehiä, jotka ovat iältään 20 -30 vuotiaita. Olemme kuulustelleet vajaata kymmentä kuljettajaa epäiltynä laittomasta toiminnasta eli ovatko he syyllistyneet luvattomaan taksiliikenteen harjoittamiseen. 

– Samalla selvitämme taustalla toimivaa Uber-yhtiötä. Työn alla on vielä se, miten toiminta on järjestetty ja onko kaikki yhteiskunnan velvoitteet hoidettu. Juttu on parhaillaan syyteharkinnassa, lisää Kalliomaa.

Viime viikonloppuinen poliisin pyyntö ilmoittaa Uber-kuljettajista hätäkeskukseen tai poliisille ei ole aiheuttanut yhteydenottojen tulvaa.

– Pyysimme ilmoittamaan hätäkeskukseen sen vuoksi, koska poliisilla ei ole enää ympärivuorokautista päivystysnumeroa, selittää ylikomisario Pekka Höök.

Tuloista suurin osa Uberille

Kalliomaan mukaan poliisin kuulustelemat Uber-kuljettajat ovat kertoneet avoimesti toiminnastaan viranomaisille.

– He eivät ole yrittäneet salata mitään vaan ovat vastanneet kaikkiin kysymyksiin. Poliisi on saanut tarkat tiedot siitä, miten toimintaa on pyöritetty.

– Kuljettajat ovat ajaneet pääosin Helsingin alueella alkuvuoden aikana. Pääosan tienesteistä on vienyt Uber ja kuljettajat ovat saaneet tuloista vähemmistöosan.

Ei kärhämää matkustajien kanssa

Kalliomaan mukaan poliisin tiedossa ei ole rikosilmoituksia epäasiallisesta kohtelusta matkustajille.

– Meidän tietojemme mukaan kaikki kyydit ja taksamaksut on hoidettu asiallisesti. Kuljettajilla ei ole ollut mitään kärhämää matkustajien kanssa. Turvallisinta on kuitenkin käyttää virallisia, luvanvaraisia takseja, toteaa Kalliomaa.

Ylikomisario Pekka Höökin mukaan nyt haetaan ennakkotapausta ja linjausta siitä, onko Uberin nykyinen toiminta Suomessa laitonta vai laillista.

– Poliisilla ei mitään erityistä toimeksiantoa kohdistaa valvontaa Uberiin, vaikka kansalaiset ovatkin tehneet lukuisia kyselyitä toiminnan laillisuudesta.  Tässä kyse on normaalista poliisin valvonnasta, jossa selvitetään se, että onko kaikki verot ja velvoitteet hoidettu asiallisesti, päättää Höök.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.