Tytär kirjoitti äidilleen sydäntäsärkevän kirjeen: "Tiedän, että petit isää"

Millaista on nähdä lapsen silmin omien vanhempiensa kipuilevan avioliittonsa kanssa? Entä, kun lapsi saa tietää äitinsä pettävän puolisoaan?

Oli tämä tarina tosi tai ei, se kertonee paljon siitä, kuinka paljon lapset todellisuudessa näkevät ja kuulevat.

Foreverymom.com-sivustolla kerrotaan, kuinka 22-vuotias tytär kirjoitti vasta aikuisiällä äidilleen kirjeen, jossa hän kertoo tietäneensä äitinsä pettäneen aviomiestään. Kirje alkaa näin:

“Näin, kuinka käytit enemmän meikkiä kuin tavallisesti, kun Hän saapui kotiimme. Näin ne salavihkaiset katseet puutarhan halki ja muistan selvästi sen hetken, kun toit Hänet kotiimme, kun isä oli poissa. Hän istui jäykkänä keittiön pöytämme ääressä, ja muut olivat aivan liian nuoria ajattelemaan asiaa sen enempää, mutta minä tiesin, että tämä oli silmissäsi hänen näytönpaikkansa. Voisiko Hän korvata sinun aviomiehesi 15 vuoden ajalta?"


Tytär oli tuolloin 12-vuotias. Vaikka äiti oletti tyttären olevan niin nuori ja naiivi, tyttö tiesi tasan tarkkaan, mitä oli tapahtumassa. Mutta äiti ei tiennyt, että tytär tiesi. Eikä äidillä ollut aavistustakaan, millaisen tunnemyrskyn se aiheutti hänen lapsessaan.


“Et voi ikinä ymmärtää, miten vahingollista lapselle oli kuulla oman isänsä nyyhkyttävän iltaisin. Löytää kirjeitä, joissa isä rukoilee sinua jäämään luokseen. Isäni on – ja tulee aina olemaan – sankarini. Mutta se, että näin hänet niin rikkinäisenä, että katsoin, kuinka hän vanheni kymmenen vuotta parin kuukauden aikana... En enää voi nähdä häntä samassa valossa.

Sellaista oli elämämme: sinun kolme lastasi olivat vain nimikirjaimia paperinpalalla, tulevaisuutemme oli piirretty moniin eri suuntiin erilaisin nuolin – jättäisitkö meidän isälle ja perustaisit uuden perheen? Ottaisitko meidän mukaasi ja jättäisit isän yksin? Mikään tämän 22 vuotta kestäneen elämäni aikana ei ole satuttanut minua niin paljon kuin tuo paperinpala. Näin itseni vain taakkana, joka piti organisoida uuden elämäsi ympärille.”

Tytär kirjoittaa, että hänen vanhempiensa avioliitto kuitenkin pelastui. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, he ovat myös onnellisia. Kuitenkin tilanne jätti häneen jälkensä: pelon, että hänen perheensä voisi hajota milloin tahansa.

Kirjeen viimeiset sanat myös pysäyttävät: tytär kuvailee, että hänen äitinsä suhde on vaikuttanut myös hänen ihmissuhteisiinsa.

Tunnen sinut, ja tiedän, valitettavasti, että olen aivan samalainen... Kaipaa elämääni tragediaa, draamaa, myrskyisää romantiikka ja syviä sydänsuruja.

Toivon, että kasvan siitä yli.”

Tarinan opetukseksi kerrotaan, että jokaisessa avioliitossa on omat sudenkuoppansa ja haasteensa – mutta lasten ei tulisi joutua kärsimään siinä sivussa.

Miksi avioliitot päätyvät eroon? Asiantuntija vastaa:

2:15

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja