Tyrmäys kotiladulla! Niskanen ja Pärmäkoski jäivät tylysti sivuosiin Rukalla

Kerttu Niskanen kuuli Jari Isometsä sanat kesken kisan – "En ehtinyt huutaa takaisin" 1:09
Kerttu Niskanen kuuli Jari Isometsä sanat kesken kisan – "En ehtinyt huutaa takaisin."

Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisnaisena seitsemäs maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen kisassa Rukalla lauantaina. Voittoon sivakoi Ruotsin Ebba Andersson ennen yhdysvaltalaisyllättäjä Rosie Brennania ja maannaistaan Frida Karlssonia.

Niskanen ja Krista Pärmäkoski lähtivät kisaan palkintosijaehdokkaina, mutta kyyti oli kylmää. Niskanen jäi kärjestä 36,0 sekuntia, Pärmäkoski (jaettu 12:s) peräti 52,3 sekuntia.

Pääkuvan videolla Kerttu Niskasen kommentit kisastaan, jonka aikana hän sai kannustusta myös Jari Isometsältä.

Brennan jäi Anderssonista 4,9 sekuntia, Karlsson viisi sekuntia enemmän.

Muista suomalaisista 30 parhaan joukkoon mahtui ainoastaan Jasmi Joensuu (16:s). Hän jäi Pärmäkoskesta reilut kymmenen sekuntia.

Miesten 10 kilometrin perinteisen kisa starttaa kello 13.15. Iivo Niskanen on kilpailun voittajasuosikkeja.

Krista Pärmäkoski pettyi lopputulokseen Rukan kympillä: "Oli laiskaa tekemistä paikoittain – ei panikoida vielä" 1:05
Krista Pärmäkoski pettyi lopputulokseen Rukan kympillä: "Oli laiskaa tekemistä paikoittain – ei panikoida vielä."