Työvoimapula ja raaka-aineet aiheuttavat harmaita hiuksia – ravintolajohtaja MTV Uutisille: "Hyvästä henkilökunnasta taistelevat kaikki"

Työvoimapula uhkaa: Saadaanko ravintolat pidettyä auki? 4:33
Kappelin ravintolajohtaja Santeri Uusitalo kertoo, että asiakkaita on riittänyt tänä kesänä enemmän miesmuistiin.

Ravintola-alan yritykset pitävät työvoimapulaa pahimpana uhkana tällä hetkellä. Toiseksi pahin uhka ravintoloille on energiakustannusten nousu. Esimerkiksi HOK-Elanto ilmoitti sulkevansa kesäksi 11 ravintolaa Helsingissä.

HOK Elannon omistaman Kappelin ravintolajohtaja Santeri Uusitalo kuvailee MTV Uutisille, että asiakkaita on riittänyt tänä kesänä enemmän miesmuistiin.

– Ihmisillä on selkeästi tarve päästä pitkän korona-ajan jälkeen ulos ja tämä näkyy asiakasmäärissä.

Ravintolajohtajan mukaan perinteikkäänä ja tunnettuna ravintolana Kappelin on ollut kenties hieman helpompaa löytää osaavaa henkilökuntaa kuin joillain alan toimijoilla.

Lisäksi HOK Elanto hyötyy konsernin suuresta koosta, jolloin työntekijöitä voidaan siirtää yksiköiden välillä.

– Hyvästä henkilökunnasta taistelevat kaikki ja työvoimapula on (alalla) kova.

Ravintola-alan työvoimapula johtuu osin siitä, että korona-aikana valtava määrä alalla työskennelleitä vaihtoi alaa. Myös HOK Elannolla ravintoloiden työntekijöitä siirrettiin kauppoihin, joihin osa myös jäi.

Työvoimapulan lisäksi ravintola-alaa huolestuttavat raaka-aineiden ja energian nousevat hinnat.

– Tuotteiden hintoihin ei olla tehty muutoksia ja näillä mennään, ellei mitään mullistavaa tapahdu. Raaka-aineiden hintojen nousu näkyy selvästi kaikkialla ja hinnat tulevat varmaan nousemaan lisää, Uusitalo kertoo.


Lue myös:

    Uusimmat