Työtön mies osti käteisellä kalliin omakotitalon ja hankki useita autoja – myöhemmin selvisi, että hän pyöritti massiivista Subutex-bisnestä

0:25
Joulukuussa miehen autosta löytyi 15 000 Subutex-tablettia

Poliisi takavarikoi rikostutkinnan yhteydessä ulkomaalaistaustaiselta pariskunnalta omaisuutta satojen tuhansien eurojen edestä. Vantaalla asuvan pariskunnan epäillään saaneen huomattavan suuren rikoshyödyn heidän salakuljetettua ja myytyä Subutex-tabletteja.

Jutun tutkinnan yhteydessä poliisi takavarikoi noin 18 300 Subutex-tablettia, 250 000 euroa käteistä rahaa, noin 300 000 euron arvoisen kiinteistön sekä muuta omaisuutta, muun muussa kolme ajoneuvoa, noin 60 000 euron arvosta.

Takavarikoitujen Subutex -tablettien katukauppa-arvo on yhteensä noin 549 000 euroa.

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi takavarikoi joulukuun alussa Jakomäessä olleesta maastokätköstä tuhat Subutex-tablettia. Samaan kätköön toimitettiin myöhemmin tabletteja, jotka myös takavarikoitiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi sai selville, että maastokätköön tabletit oli toimittanut Vantaalla asuva mies. Mies otettiin kiinni helmikuussa 2019 Katajanokan satamassa, kun hän oli palaamassa Ranskasta Suomeen. Miehen autosta takavarikoitiin yli 15 000 Subutex-tablettia.

Kiinnioton jälkeen miehen ja hänen vaimonsa asuntoon tehtiin kotietsintä, jossa takavarikoitiin satoja Subutex-tabletteja sekä 250 000 euroa.

– Asunnosta takavarikoitu käteinen raha ja Subutex -tabletit oli piilotettu kiinteistön välikatolle eristeiden sekaan, Jämsä jatkaa.

Mies oli ostanut asunnon käteisellä vuonna 2017, ja sitä oli remontoitu usealla kymmenellä tuhannella eurolla vuoden 2018 aikana.

– Miehelle ja hänen vaimolle oli kertynyt vuosien 2017- 2018 aikana huomattava määrä muutakin käteisellä ostettua omaisuutta huolimatta siitä, että molemmat olivat työttömiä ja vailla vakinaisia tuloja, Jämsä kertoo.

Mies oli tehnyt vuosina 2017-2018 autolla useita tabletinhakureissuja Keski-Eurooppaan, lähinnä Belgiaan ja Ranskaan. Myös vaimo oli joillakin matkoilla mukana.

Rikoskokonaisuudessa on ollut vangittuna neljä henkilöä, joista yksi on jo saanut 2 vuoden ja 4 kuukauden vankeustuomion yrittäessään hakea Subutex -tabletteja maastokätköstä joulukuussa. Aviopari on edelleen vangittuna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja