"Työpaikkakiusaaminen eskaloitui" – Näin Tuusulan työpaikkasurmaaja kertoi teosta ensimmäisissä kuulusteluissa

Tuusulan työpaikkasurmaaja jätti veriset vaatteensa pukukaappiin 0:34
Tuusulan työpaikkasurmaaja jätti veriset vaatteensa pukukaappiin.

Tuusulan marraskuista työpaikkasurmaa käsitellään tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Hyvinkäällä. Samalla myös teon esitutkintamateriaali tuli julkiseksi.

38-vuotiaalle Petri Piriselle luettiin syyte työkaverinsa murhasta. Henkirikos tapahtui perjantaina 12. marraskuuta. Pirinen on myöntänyt teon poliisille.

Epäiltyä kuulusteltiin ensimmäisen kerran 20. marraskuuta, kahdeksan päivää tapahtuneen veriteon jälkeen.

– Tämä johtuu pitkään kestäneestä työpaikkakiusaamisesta, joka on alkanut melkein heti kun olen maaliskuussa mennyt sinne töihin harkkajaksolle. Sitten se työpaikkakiusaaminen eskaloitui, hän sanoi heti kuulustelun alettua.

Tuusulan työpaikkasurmaa käsiteltiin käräjillä – puolustusasianajaja MTV:n haastattelussa 4:21
Tuusulan työpaikkasurmaa käsiteltiin käräjillä – puolustusasianajaja MTV:n haastattelussa

"Uhri tipahti maahan"

Vasta sitten Pirinen kertoi omin sanoin itse teosta. Hän kertoi, miten meni iltayhdeksän aikoihin uhrin viereen, kun tämä oli työpaikan parkkipaikalla.

– Sitten löin sitä nyrkillä kasvoihin. Se tipahti siihen polvilleen. Sitten löin muutaman kerran lisää, löin häntä oikealla kädellä nyrkillä. Sit se yritti nousta siitä, ja löin sitä uudestaan nyrkillä.

Pirinen kertoi kantaneensa mukanaan veistä, mahdollisesti takin taskussa. Hän kertoi ottaneensa veitsen oikeaan käteensä.

– Sitten löin sitä veitsellä. Ensimmäiset iskut taisivat osua johonkin olkapäähän. Sitten mä painoin sitä maahan siinä ja jatkoin lyömistä veitsellä, pari kertaa ainakin. Nämä lyönnit osuivat johonkin kaulaan tai kasvoihin.

Pirinen kertoi uhrin menneen jotenkin veltoksi, jonka jälkeen hän lähti pois paikalta, meni pukuhuoneeseen ja vaihtoi vaatteet.

Piileskeli ensimmäisen yön omakotialueen kupeessa

– Sen jälkeen kun olin vaihtanut vaatteet, menin siihen lähimetsään johonkin. Pyörin siellä lähimetsässä seuraavaan päivään asti, ja sen jälkeen olen pyörinyt Tuusulassa. Yritin mennä himaan, mutta siellä oli eristetty ovi, joten pyörin vain Tuusulassa.

Työpaikan lähimetsissä sijaitsee suosittu frisbeegolf-kenttä ja sen kupeessa on myös rauhalliseksi tunnettu Lahelan omakotialue.

Esitutkinnan mukaan myös surmaamisessa käytetty teräase löytyi alueelta.

Työtehtävä höyryimurilla suututti

Kysyttäessä työpaikkakiusaamisesta tarkemmin mies kuvaili sitä omin sanoin poliisille.

– Se oli sellaista arvostelevaa, vähän maalittamista.

Muut yrityksen työntekijät eivät tällaista kiusaamista ole havainneet.

Erityisesti tekoa edeltävänä päivänä häntä ärsytti tilanne, jossa hän joutui puhdistamaan höyryimurilla alueen. Se ei kuulunut miehen toimenkuvaan hänen oman näkemyksensä mukaan.

– Sitten se (uhri) naureskeli sitä sen jälkeen kahvitauolla, ja sitten perjantaina erityisesti naureskeli sitä. Ja kuittaili myös jotain mittatuloksia kanssa. Se tavallaan laukaisi tämän.

Hän kertoi pakanneensa veitsen mukaan työkassiin torstaina suutuspäissään. Hän kertoo lyöneensä veitsellä mahdollisesti viisi kertaa ja painaneensa uhria maahan jalalla. Rikostutkinnan mukaan lyöntejä veitsellä oli kuitenkin paljon enemmän.

MTV käräjillä: Tuusulan marraskuista työpaikkasurmaa käsitellään tänään oikeudessa 9:22
Näin MTV Uutiset Live ennakoi maanantain oikeusistuntoa.

Lue myös:

    Uusimmat