Mainos

Työntekijät pelänneet helikopteriturmaa jo pitkään

Norjassa öljytyöntekijöiden liitto odottaa, että öljy- ja kaasuyhtiö Statoil tekee täydellisen tutkimuksen eilen sattuneesta helikopteriturmasta. Siinä kuoli 13 ihmistä. Tähän mennessä on löydetty 11 ruumista.

– Olemme saaneet henkilöstöltä jo pitkään huolestuneita yhteydenottoja, jotka ovat koskeneet helikopterin huoltoa ja turvallisuutta, liiton puheenjohtaja Hilde Marit Rysst sanoo Klassekampen-lehdelle. 

Liitto on hänen mukaansa jo kauan pelännyt helikopterionnettomuutta. 

Norjalaistietojen mukaan tuhoutuneen H225 Super Puma -kopterin malli on ollut epäsuosittu Pohjanmeren öljykenttien työntekijöiden keskuudessa. Kopterimallia pidetään vanhentuneena ja turvallisuudeltaan heikkona. Sama malli on ollut neljän vuoden aikana viidessä onnettomuudessa Britanniassa. 

– Tätä kopterityyppiä koskeva epäluottamus ei häviä. Se on vanhanaikainen ja epämukava kopteri. Niissä istutaan kuin sillit suolassa, Gullfaks-öljykentän työsuojeluvaltuutettu Hans Fjäre Övrum moittii. 

Mustat laatikot lähetetty Britanniaan 

Eilen tuhoutunut helikopteri oli matkalla Statoilin Gullfaks-öljykentältä Bergeniin. Turman syy ei ole tiedossa, mutta flightradar24.com-verkkosivun mukaan kopteri syöksyi 640 metriä alas lennon viimeisen kymmenen sekunnin aikana. 

Helikopterin takaosa nostettiin merestä perjantaina ja loput hylystä lauantaina 6–7 metrin syvyydestä. Myös kopterin mustat laatikot on löydetty ja lähetetty Britanniaan tutkittaviksi. 

Kuolleista yksitoista on norjalaisia, yksi britti ja yksi italialainen. Joukossa oli kaksitoista miestä ja yksi nainen. Nuorin uhreista oli 32-vuotias, vanhin 60. Poliisin mukaan uhrien tunnistus valmistunee vajaassa viikossa. 

Helikopterin omistanut yhtiö CHC Helicopter Service on norjalaismedian mukaan ollut talousvaikeuksissa. Dagens Näringsliv -lehden mukaan luottoluokittaja Moody's alensi äskettäin yhtiön luokitusta. Kanadalainen helikopteriyhtiö ei kyennyt maksamaan erääntyneitä lainakorkoja.  

0:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.