Mainos

Työnseisaus teki mutkan monen työmatkaan – liikennekaaokselta vältyttiin

1:42

​​​​​​​Junaliikenteessä kannattaa varautua muutoksiin vielä keskiviikkona. VR kertoi tiistaina, että junissa voi olla vielä peruutuksia ja kalustomuutoksia seuraavan parin päivän ajan.

Veturimiesten liiton työnseisauksen oli määrä loppua puoliltaöin ja junien lähteä jälleen liikkeelle aamuyöstä.

Työnseisauksen aiheuttamalta suuremmalta liikennekaaokselta onnistuttiin välttymään sekä maanantaina että tiistaina. Linja-autoyhtiöistä kerrottiin STT:lle tiistaina, että bussiliikenne onnistui paikkaamaan puuttuvat junat. Liikennevirasto puolestaan kertoi, ettei esimerkiksi Helsingin ulosmenoteillä ollut ruuhkia.

Espoolainen Raili Jeskanen valitsi tiistaina poikkeuksellisesti linja-auton Espoosta Helsinkiin. Työmatkaan meni tavallisen reilun vartin sijaan 40 minuuttia, mutta bussissa ei hänen mukaansa ollut ruuhkaa. Jeskanen on varautunut kulkemaan vielä keskiviikon työmatkansa linja-autolla.

– Pakko tulla bussilla vielä huomenna, jos junat eivät vielä aamulla kuljekaan, niin ei tule kiire.

Emmi Vähä ja Ville Junttila odottivat Lahteen menevää Onnibusia Helsingin Kampin linja-autoterminaalissa tiistai-iltapäivällä. He joutuivat työnseisauksen takia valitsemaan linja-auton Lahden ja Helsingin välisille työmatkoilleen. Tavallisesti he kulkevat junalla, koska se on helpompi ja nopeampi.

– Onhan tämä nyt ärsyttävää, mutta ei tähän maailma kaadu, Vähä sanoi.

Hän kertoi hankkineensa tiistai-iltapäivälle bussilipun heti kun kuuli työnseisauksesta siltä varalta, että bussit olisivat olleet aivan täynnä. Maanantaina hän jäi töistä kaverilleen yöksi Espooseen, joten työnseisaus ei vaikuttanut kulkemiseen vielä silloin.

– Osittain lakon takia, mutta oli kiva nähdä kaveria. Se sattui siihen sopivasti.

Vähä kertoi harkitsevansa etätöiden tekemistä keskiviikkona.

– Vähän mietin, että jäisi etätöihin, mutta riippuu siitä, miten junat kulkevat.

Kolmen jälkeen iltapäivällä lähtenyttä Lahden-bussia oli jonottamassa parikymmentä ihmistä, eikä kaukoliikenneterminaalissa ollut suuremmin ruuhkaa. Myös aamun matka oli Junttilan mukaan taittunut ilman ruuhkia. Hänen mukaansa Lahden päässä kaikki olivat mahtuneet kyytiin ja busseja oli lähtenyt Helsinkiin useampi tavallisen yhden sijaan.

"Valtaisa ryysis jäi puuttumaan"

Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko arvioi STT:lle iltapäivällä, että pikavuoroissa oli selvästi normaalia vilkkaampaa, mutta kapasiteetti riitti hyvin.

– Valtaisa ryysis on jäänyt puuttumaan. Turku–Helsinki-väli ja vitostie ovat olleet vilkkaita, mutta muuten tässä on mennyt ennakkokaavailujen mukaan, eli kaupunkien välisiä matkoja on jätetty tekemättä, Alanko laskeskeli.

Kollega Lauri Helke Onnibusista oli samoilla linjoilla.

– Kaikki ovat mahtuneet kyytiin. Aamulla oli yksi loppuunmyyty vuoro, mutta nyt ei toistaiseksi ole ollut yhtään.

Mittariautoonkin on päässyt, jos on mielinyt alle vuokrakumijalkaa.

– Tämä on ollut meille tähän asti aivan normaali tiistaipäivä. Voisi melkein sanoa, että valitettavasti, koska ainahan niitä kyytejä haluaisi kuskeille mahdollisimman paljon, sanoo Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.