Mainos

Osa aamubusseista Helsinkiin oli tupaten täynnä - "Odotin pahempaa"

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä osa Helsingin keskustaan saapuneista busseista oli aamulla täynnä. Monet keskustaan töihin tulevat olivat lähteneet kotoaan tavallista aikaisemmin junaliikenteen pysäyttäneen veturinkuljettajien mielenilmauksen takia.

Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että todelliselta kaaokselta aamuliikenteessä vältyttiin.

Vantaan Tikkurilasta Helsinkiin matkannut Lassi Bergström kertoi kulkevansa useimmiten junalla, mutta bussikin kulki läheltä kotia ja toi perille ripeästi. Bergström luonnehti käyttämänsä linja-auton matkustajamäärää arkiaamulle normaaliksi.

– Odotin pahempaa, mutta oli aika normaalia, Bergström sanoi.

Myös Vantaan Kivistöstä saapunut Sanni Tuomi olisi käyttänyt junaa, jos se olisi kulkenut. Hän lähti liikkeelle melkein tunnin tavallista aikaisemmin ja harmitteli, että täysi bussi jurnutti keskustaan tunnin. Jotkut matkustajista olivat Tuomen mukaan "vähän äkäisiä."

Salla Salminen olisi sen sijaan tullut lakosta huolimattakin Helsinkiin linja-autolla. Hän nousi Keravalta Helsinkiin kulkevaan bussiin Vantaan Ruskeasannassa ja varustautui siihen, että se on täynnä.

– Vähän jännitin. Bussi oli täynnä, mutta olen tyytyväinen että pääsin perille. Toivottavasti pääsee takaisinkin hyvin, kertoi liki tunnin tavanomaista aiemmin matkaan lähtenyt Salminen.

Salmisen mukaan bussi ei normaalisti tule arkiaamuinakaan niin täyteen.

Espoosta tullessa väljää

Espoolainen Leena Vertanen puolestaan yllättyi siitä, kuinka hyvin bussiin mahtui. Normaalisti aina rantaradan junalla töihin kulkeva Vertanen lähti kotoa jonkin verran aikaisemmin mielenilmauksen takia.

– Mies kyyditsi minut bussiasemalle. Bussi oli yllättävän tyhjä, ehkä vain puolillaan, Vertanen kertoi.

Kari Peltovirta matkusti aamulla Tampereen Hervannasta Helsinkiin Onnibussilla. Junavaihtoehdon puuttuminen aikaisti hänen lähtöään puolella tunnilla. Oma autokin olisi ollut vaihtoehto, mutta Peltovirta valitsi bussin vaivattomuuden takia.

Peltovirran mukaan bussissa oli vain yksi tai kaksi vapaata paikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.