Mainos

Työnantajien Etelärannassa kuohuu - Naispomo luki syrjäyttämisestään mediasta

Elinkeinoelämän keskusliitossa EK:ssa kuohuu, kun järjestö kertoi tänään uudesta organisaatiostaan.

Uusi organisaatiomalli toi päivänvaloon henkilöristiriidat, jotka ovat syntyneet EK:n nykyisen toimitusjohtajan Mikko Pukkisen aikana ja jotka ovat nakertaneet työnantajalinnaketta jo pitkään.

Keskusjärjestössä vuosia työmarkkinajohtajana toiminut Eeva -Liisa Inkeroinen sai MTV3:n tietojen mukaan lukea mediasta, että hänen nykyisiä tehtäviään ei jatketa, vaan organisaatiouudistuksessa Inkeroisen johtama työmarkkinoiden vaikuttamisalue yhdistyy johtaja Jukka Ahtelan alaisuuteen.

EK:n johdon kolme muuta vastuualuetta ovat Jussi Mustosen johtama talouspolitiikka, Tellervo Kylä-Harakka-Ruonalan johtama infrastruktuuri sekä kilpailukyvyn ja kasvun vastuualue, jonka johtaja nimetään myöhemmin.

Puhevälit poikki jo hyvän aikaa

Työmarkkinapiireissä ihmeteltiin jo viime talvena, että Inkeroista ei näkynyt kaksivuotisen raamisopimuksen neuvotteluissa, vaan paikalla oli Pukkinen itse.

MTV3:n tietojen mukaan syynä oli paitsi Pukkisen oma halu nousta näkyvästi neuvotteluvitjaan, myös Pukkisen ja Inkeroisen erittäin huonot henkilökemiat. Puhevälit ovat tiettävästi olleet poikki jo hyvän aikaa.

Pukkinen tuli EK:n toimitusjohtajaksi syksyllä 2010.

Etelärannassa kuohuntaa aiheuttaa myös kritiikki, joka on noussut joulukuussa EK:n allekirjoittamasta kaksivuotisesta raamisopimuksesta. Sopimusta on haukkunut erityisesti Teknologiateollisuus.

Erään EK-lähteen mukaan keskusjärjestön 30 liitosta suurin osa vastustaa sopimusta, ja sen kannattajat voi laskea "yhden käden sormilla".

Organisaatiouudistus oli kuitenkin valmisteilla jo ennen raamisopimusta.

Etelärannan huonosta työilmapiiristä on kuiskailtu työmarkkinapiireissä jo pitkään. Ensi töikseen Pukkinen uudisti EK:n tiedotuksen ja yhteiskuntasuhteiden hoidon ja palkkasi viestintäjohtajaksi Leena JaakkolanJukka Koiviston paikalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.