Työnantajapuoli tyytyväinen lakonuhkien väistymiseen

1:55
Teknologiateollisuuteen syntyi tärkeä palkkaratkaisu

Työnantajapuoli oli teknologiateollisuuden ratkaisun synnyttyä tyytyväinen lakonuhkien väistymiseen.

–  Korkeat prosentit tuovat valitettavasti merkittävän riskin kilpailukyvyn heikentymisestä, sillä yritysten toimintaympäristö on poikkeuksellisen epävarma. Ratkaisun kanssa pärjätään, jos talouden pohja ei petä odottamattomalla tavalla. On kuitenkin selvää, että monille yrityksille palkkaratkaisu on kipurajalla tai sitäkin vaikeampi, sanoi Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

– Kemianteollisuuden työehtosopimuksista on saavutettu ratkaisu, joka ottaa huomioon eri toimialojen yritysten ja erityisesti pk-yritysten haastavan tilanteen. Osalla yrityksistä menee paremmin, osalla lomautuksia on jo käynnissä tai niitä on tulossa. Taantuma ja hintojen nousu ovat vaikeuttaneet monen yrityksen toimintaa, totesi Kemianteollisuus tiedotteessa.

Myös Suomen Yrittäjissä oltiin tyytyväisiä, vaikka järjestö ei ollut itse mukana neuvotteluissa.

– Työmarkkinaratkaisu on vaikeissa oloissa siedettävä. Sopimus mahdollistaa teknologia-alalla paikallisen palkkaratkaisun, mikä on hyvä asia. On tärkeää, että yrityksissä hyödynnytetään tätä mahdollisuutta, kun siihen on tarvetta, sanoi toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja