Mainos

Kierrokset nousevat sähkökiistassa – Työnantajaliittojen mukaan Sähköliiton toimista isot vahingot

Sähköasentajien useita vientiyrityksiä keskiviikkona uhkaava lakko kuumentaa tunteita työmarkkinapöydissä. Useat työnantajaliitot paheksuvat tiedotteessaan Sähköliittoa aikeista aloittaa keskiviikkona työtaistelutoimet.

Energiateollisuus, Metsäteollisuus, Palvelualojen työnantajat Palta ja Teknologiateollisuus arvioivat, että Sähköliiton mahdolliset työtaistelut aiheuttaisivat mittavat vahingot yrityksille, niiden alihankkijoille ja asiakkaille.

Työnantajaliittojen mukaan ilmoitetut tukitoimet voivat lisäksi aiheuttaa vakavaa haittaa kotitalouksille ja maataloudelle muun muassa sähköverkkojen viankorjauksen vaarantumisen vuoksi.

Sähköliiton hallitus arvioi viime torstaina työmarkkinakiistaa ja jätti valtakunnansovittelijalle varoituksen lakosta, joka alkaisi 10. marraskuuta ja päättyisi 27. marraskuuta.

Sen piirissä olisivat kaikki Teknologiateollisuuden sopimusalalla työskentelevät lähes 2 500 Sähköliiton jäsentä. Tukitoimena siihen liitettäisiin paperi- ja mekaanisessa metsäteollisuudessa tehtävät sähköalan työt, mikä käsittää noin 700 sähköalan työntekijää.

Työtaistelu olisi jatkoa tämän viikon keskiviikkona mahdollisesti alkavalle viikon mittaiselle lakolle. Siinä olisi mukana noin tuhat sähköliittolaista, jotka työskentelevät viennin kannalta merkittävissä 15 yrityksessä.

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapasi Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden edustajat viime keskiviikkona, mutta neuvottelut jäivät tuloksettomiksi. Osapuolet tapaavat seuraavan kerran tänään.
Kiista koskee työehtojen neuvottelua.

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat ilmoittaneet, että sähköalan työntekijöiden työehdot sisällytetään alan pääsopimukseen eli niin sanottuun metallin sopimukseen.

Sähköliitto haluaa neuvotella erillisen sopimuksen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.