Twitterissä leviää video, jossa Tukholman kaupunki liputtaa PKK:n puolesta

Twitterissä leviää video, joka on herättänyt keskustelua Ruotsissa. Videon alussa on viesti, jossa lukee: ”Ei Natolle. Ruotsi rakastaa PKK:ta.” Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Ruotsin ja Suomen Nato-prosessi ei ottanut tuulta alleen. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan syyttää maita terrorismijärjestöjen tukemisesta. Nato-prosessia ei vauhdittane netissä leviävä Twitter-video.

Videossa PKK:ta kannattavia viestejä ja logoja on heijastettu Tukholman kaupungintaloon sekä Globeniin, joka tunnetaan vuoden 2021 jälkeen virallisesti Avicii Arenana.

Lisäksi videolla on ote Ruotsin ulkoministeri Ann Linden puheesta vuodelta 2019. Puhe on pidetty Rojavaa tukevassa tilaisuudessa. Puheessa Linde osoittaa tukensa kurdien ja Rojavan puolesta.

Videon aitoudesta ei tietoa

Videolla on myös otteita mielenosoituksista, joiden ajankohdasta ja paikasta ei ole tietoa.

Videon on ladannut Ruotsissa toimiva Rojavakommittéerna-ryhmä, joka tukee Syyrian pohjoisoissa sijaitsevan Rojavan kurdialuetta.

Twitterissä ryhmä on julkaissut videon tekstillä:

”Tukholman kaupunki liputtaa PKK:n puolesta!

Globeniin ja kaupungintaloon heijastettiin isoja lippuja sissien ja kurdien vapausliikkeen tueksi!

Älä etsi vuorilta, sillä me olemme kaikkialla.”

Ruotsin kaupunki kommentoi nettisivuillaan, että videon aitoudesta ei ole tietoa – eli onko kaupungintaloon todella projisoitu PKK:tä tukevia viestejä.

Lisäksi Ruotsin ulkoministeriö kertoo nettisivuillaan, että videot ovat manipuloituja.

Rojava on kurdin kieltä ja tarkoittaa länttä. Sillä viitataan Syyrian pohjoisosassa sijaitsevaan alueeseen, joka tunnetaan myös Syyrian Kurdistanina tai Länsi-Kurdistanina.

Voivatko kurdit ja Turkki ylipäätään päästä sopuun?"Ei helppoa, mutta mahdollista" 1:51

Lue myös:

    Uusimmat