Nato-keskustelut Suomen, Ruotsin ja Turkin välillä veivät viisi tuntia – "Joissain asioissa saavutettiin selvää edistystä"

Suomen, Ruotsin ja Turkin Nato-keskusteluissa ei ole vielä saavutettu täyttä yhteisymmärrystä.

Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaan, että päivän keskusteluissa saavutettiin selvää edistystä joissain asioissa, mutta toisissa asioissa on vielä matkaa sovun saavuttamiseen.

Naton sihteeristön isännöimissä neuvotteluissa saavutettiin kuitenkin jotain edistystä. 

Naton mukaan neuvotteluissa käsiteltiin edelleen Turkin turvallisuushuolia.

– Meillä on tietysti ollut sellainen ajattelutapa, että enempää kuin mitä muilla Nato-mailla on, ei voi Suomelta ja Ruotsiltakaan odottaa tässä prosessissa, kommentoi Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto MTV Uutisille. 

– Haluamme osoittaa, että lainsäädäntöä on pidetty ajan tasalla ja se vastaa täysin niitä kriteerejä, joita muillakin Nato-jäsenmailla on.

Suomen, Ruotsin ja Turkin edustajat kohtasivat tänään Brysselissä Naton järjestämässä tapaamisessa. Aiheena olivat Turkin ilmaisemat turvallisuushuolet, jotka liittyvät Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksiin. 

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kuvailee tämänpäiväisiä sotilasliiton järjestämiä keskusteluja rakentaviksi. Naton tiedotteessa Stoltenberg sanoo odottavansa, että tie eteenpäin löydetään mahdollisimman pian.

Presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittisen neuvonantajan Petri Hakkaraisen mukaan keskusteluja käytiin lähes viiden tunnin ajan.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kuvaili keskusteluja rakentaviksi. Naton tiedotteessa Stoltenberg sanoi odottavansa, että tie eteenpäin löydetään mahdollisimman pian.

Naton mukaan keskusteluja jatketaan lähipäivinä.

Lue myös:

    Uusimmat